Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
ČT1 POD POKLIČKOU a Hlíva ústřičná
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
InKaso

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 15:07
  Předmět: ČT1 POD POKLIČKOU a Hlíva ústřičná
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes 10. ledna je na programu ČT1 v pořadu "POD POKLIČKOU" Hlíva ústřičná - dřevo kazí, tělo léčí, organizmu prostě svědčí. Co všechno nevíme a víme o tom, co pijeme a jíme
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 16:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Čoveče, možná bychom takovéto věci mohli dávat do Kalendáře jakožto mykoakci ... na tuhle je už asi pozdě ... ale bude-li mít někdo něco alespoň 24 hodin předem ... no ikdyž ... já to tam šoupnu! Třeba to ještě někdo stihne ... no ikdyž ... on se to asi dočte zde, že jo? Smile Tak já to tam dávat nebudu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 19:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To se zas ČT vyznamenala, netvrdím, že redaktoři musí být experti na všechno, ale tohle bylo silně dle rčení "Kozel zahradníkem". Celý pořad se nesl v duchu zasvěcených rad a informací těch nejpovolanějších ... našich celebrit, dietologů a léčitelů. Skutečným doktorům z toho asi vstávaly vlasy na hlavě a zítra nemuseji chodit do práce, protože hlíva je snad úplně na všechno. Nejvíc to ale rozčís Petr Bende s tím, že hlíva je zelenina. K tomu se ještě v úvodním proslovu na pozadí objevily kromě různých druhů hlív i obrázky úplně jiných hub podobných penízovkám a zahlídl jsem tam i něco jako Síťkovec dubový, nebo nějaká outkovka. V pořadu se objevilo i pár všeobecně rozšířených bludů o skladování a konzumaci hub. Taky tam mluvili o tom jak má koupená hlíva správně a zdravě vypadat, ale pak tam krájeli takové oschlé trhance, jaké bych z lesa bral jen v případě nejvyšší nouze, ale rozhodně bych za ně nedal ani korunu.

Jelikož jsem měl bramboráky včera i dneska, jejich recept na hlívové bramboráky mě moc nezaujal, ale dost zajímavě vypadala nějaká bílá omáčka s hlívami. Na tu ale recept nedali.

Naposledy upravil Lupo dne st 10. ledna 2007 20:38, celkově upraveno 1 krát
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 20:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 10. ledna 2007 16:40 Bob napsal:
Čoveče, možná bychom takovéto věci mohli dávat do Kalendáře jakožto mykoakci ...

.... a k tomu po odvysílání přidat odkaz do archivu ČT, odkud jdou některé pořady znovu pustit

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1092592063-pod-poklickou/28661.html?streamtype=WL
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 21:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

"Nejpovedenější" trojice. Nějaká hlíva se tam tedy i najde, tutově na prostřední obrazovce (vlevo dole), ale prezentovat toto pro širokou veřejnost způsobem ža takto má vypadat hlíva je dost ujetý a nezodpovědný.

21.96 kB    
ct3.JPG
   ct3.JPG

16.98 kB    
ct2.JPG
   ct2.JPG

11.78 kB    
ct1.JPG
   ct1.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. ledna 2007 9:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile Tož tedy dobře, že mi to uteklo Smile ... Ale pozor!!! Dnes jede nový pořad, který by jste si neměli nachat ujít. Jistě bude lepší kvality! Na ČT1 dávají v 18:45 dokument o symbioze hub s krtkama! Doporučuji!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 11. ledna 2007 9:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hub s KRTKAMA???

Krtek.jpg
Krtek.jpg
   10.1 kB  
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. ledna 2007 9:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přesně tak! Už jsem ten pořad jednou viděl. Jsou tam nádherný záběry z života krtků, a jejich pohled na podhoubí z jejich tunelů, a tak si to dnes nenechám ujít!
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 11. ledna 2007 9:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmm... i když, shodou okolností si pamatuju, jak mě tuhle ve VelAHubu zaujala informace tuším o nějaké slzivce, že vyrůstá zpravidla z krtčích nor...
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 12. ledna 2007 9:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 11. ledna 2007 9:06 Bob napsal:
Smile Tož tedy dobře, že mi to uteklo Smile ... Ale pozor!!! Dnes jede nový pořad, který by jste si neměli nachat ujít. Jistě bude lepší kvality! Na ČT1 dávají v 18:45 dokument o symbioze hub s krtkama! Doporučuji!

No, doufám že nebudu jediný, kdo se nechal od Boba nachytat na Večerníček Mr. GreenMr. GreenMr. Green Krtečka naštěstí můžu.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 12. ledna 2007 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nebudeš! Laughing Laughing Laughing Ale že se Sley s tím obrázkem trefil, co?
Horst

PříspěvekZaslal: pá 12. ledna 2007 12:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 10. ledna 2007 21:33 Lupo napsal:
"Nejpovedenější" trojice. Nějaká hlíva se tam tedy i najde, tutově na prostřední obrazovce (vlevo dole), ale prezentovat toto pro širokou veřejnost způsobem ža takto má vypadat hlíva je dost ujetý a nezodpovědný.

No vidíš Lupo, já včera v hospodě mluvil s kamarádem, co se celkem vyzná v hříbkách když rostou Laughing a tenhle pořad si pochvaloval, jak ČT umí když chce...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 13. ledna 2007 15:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Proč nachytat? Laughing Však to bylo o houbách i o krtkovi, ne? Laughing A narozdíl ode mne jste pak nemusely vynášet nočník Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru