Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Máte osobní nebo aspoň zprostředkované zkušenosti s pěstováním hub pomocí kouzelných kolíčků?: |
Ne, ale zajímá mě to |
|
30% |
[ 6 ] |
Ano, stojí to za to |
|
20% |
[ 4 ] |
Ano, není to vůbec k ničemu |
|
35% |
[ 7 ] |
Chystám se to zkusit |
|
15% |
[ 3 ] |
|
Celkem hlasů : 20 |
|
Autor |
Zpráva |
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: út 01. srpen 2006 18:15 Předmět: Kouzelné kolíčky |
|
|
Mám dotaz na všechny pěstitele, mohli bychom z toho udělat takový malý houboprůzkum: Zkoušeli jste pěstovat jakýkoli druh pomocí tzv. kouzelných kolíčků? S jakými výsledky atd.
Sám se na to chystám, takže bych uvítal info + jakékoli zkušenosti.
Naposledy upravil Horst dne st 17. ledna 2007 13:57, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 02. srpen 2006 5:28 |
|
|
Koukni se do tématu Hlívy doma - Pepas tam o nich píše...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 02. srpen 2006 7:31 |
|
|
Taky se Horste koukni do Nápovědy, zejména na téma Jak vytvořím anketu? ... třeba ten svůj průzkum zatraktivníš
|
|
Návrat nahoru |
|
|
SUPERTRUPIK Anonymní
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 19:24 Předmět: Re: Kouzelné kolíčky |
|
|
út 01. srpen 2006 19:15 Horst napsal: |
Mám dotaz na všechny pěstitele, mohli bychom z toho udělat takový malý houboprůzkum: Zkoušeli jste pěstovat jakýkoli druh pomocí tzv. kouzelných kolíčků? S jakými výsledky atd.
Sám se na to chystám, takže bych uvítal info + jakékoli zkušenosti. |
Skvělé na pšstování ve dřevě (špalky a větve).Zkoušel jsem hlívu intevzivně na slámě a dalo se to. Když doplodila , tak jsem recy¨kloval a pak ty již použité kolíky nacpal do dřeva.
Vychytávka co?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jurášek
|
Zaslal: út 14. listopadu 2006 9:34 |
|
|
Nechci prudit, ale s kolíčky mám né že nedobrou, ale spíše zajímavou zkušenost. Loni v září jsem nakolíkoval špalek ořechu Hlívou miskovitou. Špalek byl zčerstva 2,5 měsíce starý po skácení stromu, 18cm v průměru a 52cm vysoký. Uložil jsem jej do PE pytle do komory kde je cca 18 stupňů teplota a nechal jej tam do dubna. V dubnu jsem jej vytáhl na balkón a postavil jsem ho do misky s vodou ať natahuje vlhkost. Podotýkám, že byl obrostlý myceliem. Měsíc se nedělo nic a ejhle koncem května první plodnice !!! Za tři dny byly větší a koukám jak z jara a nebyla to Hlíva miskovitá, ale Šupinovka zhoubná
Teď je podzim, špalek je na balkóně, z horního řezu roste Šupinovka a zespod začala růst Penízovka sametonohá. Vážení, tak kde soudruzi z NDR udělali chybu ?
Mimochodem až Penízovka kapánek vzroste, vložím zde foto.
_________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 14. listopadu 2006 11:43 |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
InKaso
|
Zaslal: út 14. listopadu 2006 19:21 |
|
|
Když se "infikuje" sláma ušlechtilou houbou, nejprve se má sláma spařit. Možná by se mělo něco podobného provést i se špalky.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jurášek
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jurášek
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 12:15 |
|
|
so 18. listopadu 2006 22:47 Jurášek napsal: |
Tak tady dávám slíbené foto ořechového špalku naočkovaného Hlívou miskovitou, kterou ovšem nahradila Šupinovka zhoubná a Penízovka sametonohá. |
Koukám, že nemáš špalek v zemi, ale na kamenné dlažbě.... není to moc "nasucho"? Já mám špalek napůl v zemi a je komplet pokrytý bílým podhoubím hlívy, bohužel jsem zjistil, že mi všechno hned za mlada sežere nějaká havěť, pravděpodobně slimáci, nebo myši.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jurášek
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 13:36 |
|
|
Měl jsem ho postavený v misce s vodou, ale chtěl jsem jej na podzim dát do sklepa a tak cca 14 dní ve vodě není, no a právě v tuto dobu tam vyrostly Penízovky.
_________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: st 17. ledna 2007 14:01 |
|
|
Dostal jsem pytlík s Hlívou ústřičnou takže se chystám na pokus. zatím jsem ve fázi zjišťování podrobností, pokud máte něco k tématu anebo jste někdy zkoušeli přidejte radu, (dřevo, jak staré, kdy vrtat , jak uložit atd.)
Hledám teprve do čeho to navrtám a asi to stejnak budu dělat na jaře, takže ještě je čas vyvarovat se chyb.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: st 17. ledna 2007 14:23 |
|
|
Už jsem o tom něco psal, ale shrnul bych to asi takhle:
- v závětří, já to samozřejmě nacpal na návětrnou stranu a hlívy mi rostly jen u země na závětrné straně špalků
- znepřístupnit škůdcům, to co mi tam vyrostlo, hned za mlada ožraly "lesní" myši, takový ty co na sýr nechytíš, ale oříšky a asi taky houby jim jedou. No a samozřejmě jsem tam načapal i pár slimáků.
- dřevo čerstvý, ničím nenapadený. Dostal jsem špalík, byl krásně bílej, hezky prorůstal, ale pak se tam objevilo něco zelenýho a po pár týdnech to bylo v háji zelenym ... tedy celý zelený.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Baba Jaga Čestný člen
|
Zaslal: čt 18. ledna 2007 3:30 Předmět: Re: Kouzelné kolíčky |
|
|
út 01. srpen 2006 18:15 Horst napsal: |
Sám se na to chystám, takže bych uvítal info + jakékoli zkušenosti. |
Kouzelné kolíčky jsou vynikajícím tržním artiklem. Za pár korun materiálu, můžete snadno nadělat pár stovek. Výrobcům to můžu vřele doporučit, ale kupujího bych raději varoval. Když jsem je zkoušel, dopadlo to špatně. Většina se mi nechytila, a to co se chytlo za moc nestálo. Zlatá klasická zrnová sadba, ze kterou mám zkušenosti dobré, a vyjde mnohonásobně levněji.
_________________ Baba-Jaga |
|
Návrat nahoru |
|
|
dědoušek
Založen: 11. 01. 2007 Příspěvky: 3 Bydliště: Olešnice na Moravě
|
Zaslal: čt 18. ledna 2007 5:38 Předmět: Re: Kouzelné kolíčky |
|
|
Mám ty samé zkušenosti,zrno je zrno daleko rychleji prorůstá a úroda je několikanásobná.dědoušek
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|