Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pepa Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 24. července 2006 9:04 |
 |
|
V jednom atlase je nazvan jako Bedla žlutá.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 24. července 2006 9:07 |
 |
|
po 24. července 2006 9:04 Bob napsal: |
V jednom atlase je nazvan jako Bedla žlutá. |
Já ji mám v atlase jako Bedlu cibulkotřennou...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 17. srpen 2007 10:36 |
 |
|
Když jsem jí onehdá v květináči našel "odkvetlou" ... koukal jsem kolem, a zdálo se že ta hlína s bílým nádechem kolem, kterou tam pozoruji již více než měsíc, asi nebude nic jiného než podhoubí tohoto bělohnojníku ... Ty plodnice co vyrostli již byly ochlupaceny nějakou jinou houbou (plísní) ... snad to nezabije i podhoubí ... asi za dva týdny bylo evidentní, že další plodničkly budou ... už byly vidět maliličkaté kuličky ... takže se mi to třeba podaří ... jel jsem hnedle zapůjčit si foťák, který má časovou lupu = že umí fotit sám v daném intervalu ... Konica-Minolta A2 ... k tomu ministativ ... a už to instaluji ... nastavím manuální ostření, zaostřím, nastavím blesk, expozici, clonu, cvaknu, porychtuji, cvaknu ... to by šlo ... nastavím sekvenční snímání, cvaknu, zavřu dvěře a jdu si po svém. Ráno přijdu ... nic nevyrostlo, vyndavám baterku, na 10 minut ji strkám do nabíječky, pak zpět do foťáku, manuální cvak a zpět do nabíječky, za 10 minut cvak, a zpátky do nabíječky ... celkem asi 7 cyklů ... baterka nabita, spouštím automatiku a jdu spát. Večer přijdu z práce ... zase nic. A tak znova nabíjím ...
Ale nakonec to dobře dopadlo a houby skutečně vyrostly. Celkem jsem fotil 12 dní v 10 minutových intervalech. Přesněji od 2.8. 16:07 do 14.8 8:52, tj. ca. 329 hodin. Čímž jsem vygeneroval ca. 1690 fotek o celkovém datovém objemu 3.14 GB. Fotky jsem musel samosebou trochu zmenšit a ořezat, a hlavně do nich vložit datum a čas expozice. Toto se výborně dělá freeware programem XnView pro Windows verze 1.74 (oct 11 2004) verze Libformat 4.25 Copyright 1991-2002 Pierre-e Gougelet ... nejlepší batch procesing jaký jsem zatím viděl.
Složit fotky JPG do video souboru neumí až tak mnoho programů. Ten který je dokonale jednoduchý a hlavně umožňuje nastavit rozumné intervaly mezi obrázky je německý Bmp-zu-Avi verze 6.1.0 freeware by www.E314.de Copyright 2004 E314.de ... mouchu má v tom, že zvládal maximálne kolem 500 fotek najednou, a tak jsem musel vytovřit hnedle 4 videosoubory. Nastavil jsem 83 milisekund mezi obrázky, takže rychlost jaká je na videu vidět je 2 hodiny za vteřinu.
No a nakonec jsem AVI spojil a uložil s datovým tokem pod 500 kB/s kodekem Mpg4 vynikajícím freeware programem VirtualDub 1.6.6 - Copyright 1998-2005 by Avery Lee.
Videosoubor je i tak stále dost veliký, a tak ho v brzké době ještě trochu zkomprimuji a prořežu, aby tu mohl viset na věky ... 9MB je přeci jen trochu moc. Takže stahujte a koukejte, jak bělohnojnící rostou, jak si to někteří rozmyslí a zmenší se zpět, ... taky mne překvapilo, že mají vlastně plynulý přechod z růstu do zániku, žádná čekačka pro houbaře, ... ještě k tomu časem něco připíšu, ale zatím jsem to ani pořádně neviděl neb záběr je širokoúhlý a tak je pořád na co koukat i při desátém spuštění Takže co vás na růstu bělohnojníků zaujalo? Co by neměli ostatní přehlédnout? ...
Soubor ke stažení má ca. 9MB - klikni a stahuj
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: pá 17. srpen 2007 10:50 |
 |
|
To je fakt zajímavý jak si to některý plodničky v půlce růstu rozmyslej a zarazej se - taky jsem si toho doma všiml když jsem je pozoroval.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: so 18. srpen 2007 8:39 |
 |
|
Parádní
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zcr Anonymní
|
Zaslal: ne 19. srpen 2007 12:01 |
 |
|
Perfektní!
Asi nejzajímavější mi přišlo, jak výrazně se jednotlivé plodnice liší rychlostí růstu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|