Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kterak pěstovat korálovce ježatého a bukového
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sus scrofa

PříspěvekZaslal: ne 16. září 2007 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý večer přeji všem nadšeným houbařům, při hledání informací o Korálovci ježatém jsem narazil na tyto báječné stránky a tak jsem si dovolil připojit se k vaši komunitě. Od raného dětství jsem chodil na houby,( je to rodinný koníček) a dnes houbičky i pěstuji. Zajímám se především o houby které mají léčivé účinky, chci zkusit pěstovat korálovce ježatého a bukového. Bohužel jsem v posledních létech u nás na ně nenarazil Sad a tak chci poprosit zdali by mi někdo nemohl poslat kousek mycélia, když je na svých toulkách potkáte. Předem vám všem děkuji. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 8:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkus se optat ve fóru o pěstování hub. Myslím, dál budeš muset hledat asi nějakého výrobce ... tuším jsem to u jedné firmy viděl, ale nejsem si jist, jestli byla v ČR a nebo v Japonsku Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sus scrofa

PříspěvekZaslal: st 17. října 2007 19:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 17. září 2007 8:11 Bob napsal:
Zkus se optat ve fóru o pěstování hub. Myslím, dál budeš muset hledat asi nějakého výrobce ... tuším jsem to u jedné firmy viděl, ale nejsem si jist, jestli byla v ČR a nebo v Japonsku Smile

Naštěstí je výrobce český, (už jsem si objednal pěstební blok) jmenuje se Damycel - není to dceřiná společnost Damyka? Laughing

Naposledy upravil sus scrofa dne čt 18. října 2007 18:26, celkově upraveno 1 krát
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. října 2007 20:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To by se to muselo psát DAMycel Mr. Green , jen tak pro zajímavost jsem se juknul do živnostenského rejstříku a ono ve skutečnosti nic takového ani neexistuje, tak jsem zvědavej co ti přijde Confused Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sus scrofa

PříspěvekZaslal: čt 18. října 2007 18:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 17. října 2007 20:12 Lupo napsal:
To by se to muselo psát DAMycel Mr. Green , jen tak pro zajímavost jsem se juknul do živnostenského rejstříku a ono ve skutečnosti nic takového ani neexistuje, tak jsem zvědavej co ti přijde Confused Wink

Nevím zdali jsou v živnostenském rejstříku ale na netu ano. Laughing

http://www.shopware.cz/shiitake/
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 18. října 2007 20:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

I když je Korálovec ježatý dost vzácná houba věřim tomu že by pěstovat šel, o myceliu vím - zítra nebo pozítří to snad budu mít příležitost omrknout
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 19. října 2007 8:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 18. října 2007 18:30 sus scrofa napsal:
Nevím zdali jsou v živnostenském rejstříku ale na netu ano. Laughing

Popravdě řečeno, na netu je kdeco. Já jen mám radši firmy, které mají majitele a neschovávají se za nějaký neregistrovaný název. No a nebyl bych to já, abych to nevyčmuchal. Děsně mě to baví.

Kdo není na Internetu, neexistuje ... a kdo tam je, ten se neschová Wink Cool

Damycel = Michal Typl
Praha 11, Chodov, Dunovského 408
Soukromě hospodařící rolník
Pěstování a sběr hub, velkoobchod, maloobchod
IČ 49695835

... a to už je důvěryhodnější.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sus scrofa

PříspěvekZaslal: po 05. listopadu 2007 18:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím nadšené houbaře, tak mi minulý týden volal výrobce mycelia, že se mu sadba s korálovcem nějak nevyvedla ale že mi ji pošle. A skutečně, dnes jsem si ji vyzved na poště a tolik zelené plísně pohromadě jsem ještě neviděl. Naštěstí PP sáček je svařený tak, že má dole takovou kapsu v které bylo krásné bílé mycélko, okamžitě jsem přistoupil k záchranným pracem a o dalším vývoji budu co nejdříve referovat.
Množení mycélka a výrobu sadby popíšu v tématu "Pěstuje někdo pomocí agaru?"

Naposledy upravil sus scrofa dne út 06. listopadu 2007 20:03, celkově upraveno 1 krát
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 05. listopadu 2007 18:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hm...držim palce a už se těším na výsledky.
sus scrofa

PříspěvekZaslal: út 06. listopadu 2007 21:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Protože se tohle téma jmenuje "Kterak pěstovat korálovce" tak si myslím, že by se nějaké informace pro případné zájemce hodili. Jelikož vlastní zkušenosti zatím nemám tak alespoň z dostupné literatury.
Číňané považují tuto houbu za lahůdku a oni vaření rozumí. Z mladých plodnic se dají dělat skvělé steaky, chutí prý někomu připomínají humry jiným lilek. Pěstuje se v lahvích nebo PP sáčcích na různých lignocelulózových odpadech. Substát je nutné sterilizovat nejlépe v autoklávu, doma v tlakovém hrnci. Nejlepší substrát je 80% bukových pilin a 20% kukuříčného šrotu. Je potřeba vybrat správný kmen (odrůdu) podle složení substrátu a citlivosti na kontaminaci zelenou plísní. Confused
Plodnice mají vyšší obsah bílkovin v sušině (31,7 %) než hlíva (19,5 %) a shiitake (18,3 %).
Vyznačují se léčivými účinky: proti žaludečním a dvanáctníkovým vředům a gastritidám, příznivě ovlivňuje trávení. Používá se tam kde je třeba povzbudit nervový systém protože obsahuje látku " erinacin". Obsažené glukany zvyšují imunitu. Další až z praxe.
petra busch

PříspěvekZaslal: út 29. dubna 2008 21:39
  Předmět: ano
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hawlik.de je ma jako brut ci hotovy naimpfovany subsrat.
maji mnoho lecivych hub.petra busch
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru