Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sus scrofa
|
Zaslal: ne 16. září 2007 23:14 |
|
|
Dobrý večer přeji všem nadšeným houbařům, při hledání informací o Korálovci ježatém jsem narazil na tyto báječné stránky a tak jsem si dovolil připojit se k vaši komunitě. Od raného dětství jsem chodil na houby,( je to rodinný koníček) a dnes houbičky i pěstuji. Zajímám se především o houby které mají léčivé účinky, chci zkusit pěstovat korálovce ježatého a bukového. Bohužel jsem v posledních létech u nás na ně nenarazil a tak chci poprosit zdali by mi někdo nemohl poslat kousek mycélia, když je na svých toulkách potkáte. Předem vám všem děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 17. září 2007 8:11 |
|
|
Zkus se optat ve fóru o pěstování hub. Myslím, dál budeš muset hledat asi nějakého výrobce ... tuším jsem to u jedné firmy viděl, ale nejsem si jist, jestli byla v ČR a nebo v Japonsku |
|
Návrat nahoru |
|
|
sus scrofa
|
Zaslal: st 17. října 2007 19:57 |
|
|
po 17. září 2007 8:11 Bob napsal: |
Zkus se optat ve fóru o pěstování hub. Myslím, dál budeš muset hledat asi nějakého výrobce ... tuším jsem to u jedné firmy viděl, ale nejsem si jist, jestli byla v ČR a nebo v Japonsku |
Naštěstí je výrobce český, (už jsem si objednal pěstební blok) jmenuje se Damycel - není to dceřiná společnost Damyka?
Naposledy upravil sus scrofa dne čt 18. října 2007 18:26, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: st 17. října 2007 20:12 |
|
|
To by se to muselo psát DAMycel , jen tak pro zajímavost jsem se juknul do živnostenského rejstříku a ono ve skutečnosti nic takového ani neexistuje, tak jsem zvědavej co ti přijde |
|
Návrat nahoru |
|
|
sus scrofa
|
Zaslal: čt 18. října 2007 18:30 |
|
|
st 17. října 2007 20:12 Lupo napsal: |
To by se to muselo psát DAMycel , jen tak pro zajímavost jsem se juknul do živnostenského rejstříku a ono ve skutečnosti nic takového ani neexistuje, tak jsem zvědavej co ti přijde |
Nevím zdali jsou v živnostenském rejstříku ale na netu ano.
http://www.shopware.cz/shiitake/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: čt 18. října 2007 20:53 |
|
|
I když je Korálovec ježatý dost vzácná houba věřim tomu že by pěstovat šel, o myceliu vím - zítra nebo pozítří to snad budu mít příležitost omrknout _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: pá 19. října 2007 8:07 |
|
|
čt 18. října 2007 18:30 sus scrofa napsal: |
Nevím zdali jsou v živnostenském rejstříku ale na netu ano. |
Popravdě řečeno, na netu je kdeco. Já jen mám radši firmy, které mají majitele a neschovávají se za nějaký neregistrovaný název. No a nebyl bych to já, abych to nevyčmuchal. Děsně mě to baví.
Kdo není na Internetu, neexistuje ... a kdo tam je, ten se neschová
Damycel = Michal Typl
Praha 11, Chodov, Dunovského 408
Soukromě hospodařící rolník
Pěstování a sběr hub, velkoobchod, maloobchod
IČ 49695835
... a to už je důvěryhodnější. |
|
Návrat nahoru |
|
|
sus scrofa
|
Zaslal: po 05. listopadu 2007 18:30 |
|
|
Zdravím nadšené houbaře, tak mi minulý týden volal výrobce mycelia, že se mu sadba s korálovcem nějak nevyvedla ale že mi ji pošle. A skutečně, dnes jsem si ji vyzved na poště a tolik zelené plísně pohromadě jsem ještě neviděl. Naštěstí PP sáček je svařený tak, že má dole takovou kapsu v které bylo krásné bílé mycélko, okamžitě jsem přistoupil k záchranným pracem a o dalším vývoji budu co nejdříve referovat.
Množení mycélka a výrobu sadby popíšu v tématu "Pěstuje někdo pomocí agaru?"
Naposledy upravil sus scrofa dne út 06. listopadu 2007 20:03, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: po 05. listopadu 2007 18:40 |
|
|
Hm...držim palce a už se těším na výsledky. _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
sus scrofa
|
Zaslal: út 06. listopadu 2007 21:03 |
|
|
Protože se tohle téma jmenuje "Kterak pěstovat korálovce" tak si myslím, že by se nějaké informace pro případné zájemce hodili. Jelikož vlastní zkušenosti zatím nemám tak alespoň z dostupné literatury.
Číňané považují tuto houbu za lahůdku a oni vaření rozumí. Z mladých plodnic se dají dělat skvělé steaky, chutí prý někomu připomínají humry jiným lilek. Pěstuje se v lahvích nebo PP sáčcích na různých lignocelulózových odpadech. Substát je nutné sterilizovat nejlépe v autoklávu, doma v tlakovém hrnci. Nejlepší substrát je 80% bukových pilin a 20% kukuříčného šrotu. Je potřeba vybrat správný kmen (odrůdu) podle složení substrátu a citlivosti na kontaminaci zelenou plísní.
Plodnice mají vyšší obsah bílkovin v sušině (31,7 %) než hlíva (19,5 %) a shiitake (18,3 %).
Vyznačují se léčivými účinky: proti žaludečním a dvanáctníkovým vředům a gastritidám, příznivě ovlivňuje trávení. Používá se tam kde je třeba povzbudit nervový systém protože obsahuje látku " erinacin". Obsažené glukany zvyšují imunitu. Další až z praxe. |
|
Návrat nahoru |
|
|
petra busch
|
Zaslal: út 29. dubna 2008 21:39 Předmět: ano |
|
|
hawlik.de je ma jako brut ci hotovy naimpfovany subsrat.
maji mnoho lecivych hub.petra busch |
|
Návrat nahoru |
|
|
|