Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Gaisler Čestný člen
Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
|
Zaslal: st 10. října 2007 19:54 |
 |
|
jojo, taky jsem na jednom místě našel víc druhů pohromadě. Jen teď nevím, která je štíhlá. Našel jsem tam ještě něco jako zmenšeninu kyje rourkovitého, možná niťovitý.
_________________ honza |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 11. října 2007 8:54 |
 |
|
Včera jsem prolézal weby a kterak odlišiti kyj niťovitý od palušky štíhlé mi nějak uniká Kdo poradí?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
DavidusCZ

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
DavidusCZ

|
Zaslal: po 15. října 2012 8:19 |
 |
|
Bez mikroskopu asi zbytečné řešit
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 15. října 2012 8:22 |
 |
|
Hmmm, je to na mne příliš těžká písemka
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
DavidusCZ

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: po 15. října 2012 11:07 |
 |
|
Nezkoušeli jste někdo instalovat demo té jejich desktop verze? http://www.mycokey.com/newMycoKeySite/MycoKey3Sales.html
Na linuxu pod wine se mi to už před časem nedařilo zprovoznit. Ale řikal jsem si, že těch pár euro bych případně obětoval a vrátil si do dualbootu windows, jenom mít jistotu, že to skutečně funguje. Mohlo by to být užitečné.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Chalupský II

|
Zaslal: po 15. října 2012 18:36 |
 |
|
Odpověď Bobovi na otázku "kterak odlišiti palušku štíhlou a kyj niťovitý", kterou položil před 5 roky (11.10.2007). Ono je to v atlasu Hagara a spol. (2010: str.71). Paluška má sklerocium, kyj ho nemá! Je tam i pár dalších rozdílů. Při mé progresívní skleróze a spěchu s vyvěšením fotek palušky, jsem to úplně zapomněl zdůraznit. Ne nadarmo pravil J.A.Komenský, že "veškeré kvaltování toliko pro h o v a d a dobré jest". Chystám se k tématu vrátit, povedou-li se nějaké snímky. Pro moji baby-kameru jsou takové nitě dost tvrdej chleba.
Vidím, že se mně toho učitele národů nepodaří ocitovat. Protože je tu zabudovaná cenzura jadrné češtiny. J.A.K. pravil: H O V A D A. Nechápu, co na tom tomu silikonovému mozku vadí.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tori Anonymní
|
Zaslal: po 15. října 2012 22:36 Předmět: MycoKey pod linuxem |
 |
|
po 15. října 2012 10:07 emil54 napsal: |
Nezkoušeli jste někdo instalovat demo té jejich desktop verze? http://www.mycokey.com/newMycoKeySite/MycoKey3Sales.html
Na linuxu pod wine se mi to už před časem nedařilo zprovoznit. Ale řikal jsem si, že těch pár euro bych případně obětoval a vrátil si do dualbootu windows, jenom mít jistotu, že to skutečně funguje. Mohlo by to být užitečné. |
Pod wine mi to šlo nainstalovat, ale ne spustit - nějaká chyba stránkování paměti nebo čeho (ze strany wine). Ale v pohodě se dá nainstalovat i spustit ve virtuálních windows. Akorát při procházení nalezených rodů/druhů začal virtuální stroj žrát přes 70% CPU hostitele. Mám pro tyhle win. vyhrazeno jen 512MB pro RAM a 64MB pro grafiku, tipuju že asi RAM nestačila. Zkoušela jsem pohledat, jestli není nějaký způsob, jak spustit v linuxu verzi pro OS X, ale zatím to moc nevypadá, snad někdo časem přijde něčím jako wine pro mac (třeba pod názvem cider).
Používám openSUSE 11.4 32bit, WinXP pod Oracle VirtualBox. Měla jsem nějaký čas taky dualboot, ale virtuální stroje mi připadají lepší - hlavně nezaberou tolik místa na disku (max. velikost virtuálního disku mám 10G, ale na fyzickém disku zaberou jen reálně využité místo, třeba 2G), a navíc můžu mít rw(x) přístup k jakémukoli adresáři hostitele bez problémů s typem souborového systému.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: po 15. října 2012 23:17 Předmět: Re: MycoKey pod linuxem |
 |
|
po 15. října 2012 21:36 Tori napsal: |
Ale v pohodě se dá nainstalovat i spustit ve virtuálních windows. |
No jo, prubnout virtualbox mne vůbec nenapadlo. Zkusím pohledat, jestli ještě najdu v zálohách starej wxp disk a pohraju si s tim. Díky za nakopnutí
A omlouvám se za off topic v tomhle vláknu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|