Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Společnice palušky štíhlé
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 10. října 2007 9:04
  Předmět: Společnice palušky štíhlé
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

myslel jsem, že je to mladá paluška štíhlá, ale čím dál tím víc to vypadá, že tam rostou pohromadě dva druhy. Kterápak je asi tato?

64.69 kB    
10.10.2007, Libušín (KL), vyřezaný šeříkový keř překrytý hlínou, ve městě. (c) Bob
PaluskaNejaka.jpg
   PaluskaNejaka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 10. října 2007 19:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojo, taky jsem na jednom místě našel víc druhů pohromadě. Jen teď nevím, která je štíhlá. Našel jsem tam ještě něco jako zmenšeninu kyje rourkovitého, možná niťovitý.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. října 2007 8:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera jsem prolézal weby a kterak odlišiti kyj niťovitý od palušky štíhlé mi nějak uniká Sad Kdo poradí?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 8:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky to může být toto http://wiki.seaknature.org/Macrotyphula_juncea a http://mushroomobserver.org/image/show_image/177284?obs=80523&q=k3qJ
Ale to je kyj niťovitý a ten zas vypadá na jiných fotkách úplně jinak. Takže mi připadá, že je v tom docela zmatek a na fotkách se ty druhy makroskopicky překrývají Sad

Naposledy upravil DavidusCZ dne po 15. října 2012 8:29, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 8:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bez mikroskopu asi zbytečné řešit Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 8:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmm, je to na mne příliš těžká písemka Sad
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 8:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě jsem našel Typhula sclerotioides http://www.mycokey.org/result_textsearch.shtml?action=refresh&100
emil54

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 11:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 15. října 2012 7:29 DavidusCZ napsal:
Ještě jsem našel Typhula sclerotioides http://www.mycokey.org/result_textsearch.shtml?action=refresh&100

Nezkoušeli jste někdo instalovat demo té jejich desktop verze? http://www.mycokey.com/newMycoKeySite/MycoKey3Sales.html
Na linuxu pod wine se mi to už před časem nedařilo zprovoznit. Ale řikal jsem si, že těch pár euro bych případně obětoval a vrátil si do dualbootu windows, jenom mít jistotu, že to skutečně funguje. Mohlo by to být užitečné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 18:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Odpověď Bobovi na otázku "kterak odlišiti palušku štíhlou a kyj niťovitý", kterou položil před 5 roky (11.10.2007). Ono je to v atlasu Hagara a spol. (2010: str.71). Paluška má sklerocium, kyj ho nemá! Je tam i pár dalších rozdílů. Při mé progresívní skleróze a spěchu s vyvěšením fotek palušky, jsem to úplně zapomněl zdůraznit. Ne nadarmo pravil J.A.Komenský, že "veškeré kvaltování toliko pro h o v a d a dobré jest". Chystám se k tématu vrátit, povedou-li se nějaké snímky. Pro moji baby-kameru jsou takové nitě dost tvrdej chleba.

Vidím, že se mně toho učitele národů nepodaří ocitovat. Protože je tu zabudovaná cenzura jadrné češtiny. J.A.K. pravil: H O V A D A. Nechápu, co na tom tomu silikonovému mozku vadí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 22:36
  Předmět: MycoKey pod linuxem

po 15. října 2012 10:07 emil54 napsal:
Nezkoušeli jste někdo instalovat demo té jejich desktop verze? http://www.mycokey.com/newMycoKeySite/MycoKey3Sales.html
Na linuxu pod wine se mi to už před časem nedařilo zprovoznit. Ale řikal jsem si, že těch pár euro bych případně obětoval a vrátil si do dualbootu windows, jenom mít jistotu, že to skutečně funguje. Mohlo by to být užitečné.

Pod wine mi to šlo nainstalovat, ale ne spustit - nějaká chyba stránkování paměti nebo čeho (ze strany wine). Ale v pohodě se dá nainstalovat i spustit ve virtuálních windows. Akorát při procházení nalezených rodů/druhů začal virtuální stroj žrát přes 70% CPU hostitele. Mám pro tyhle win. vyhrazeno jen 512MB pro RAM a 64MB pro grafiku, tipuju že asi RAM nestačila. Zkoušela jsem pohledat, jestli není nějaký způsob, jak spustit v linuxu verzi pro OS X, ale zatím to moc nevypadá, snad někdo časem přijde něčím jako wine pro mac (třeba pod názvem cider).

Používám openSUSE 11.4 32bit, WinXP pod Oracle VirtualBox. Měla jsem nějaký čas taky dualboot, ale virtuální stroje mi připadají lepší - hlavně nezaberou tolik místa na disku (max. velikost virtuálního disku mám 10G, ale na fyzickém disku zaberou jen reálně využité místo, třeba 2G), a navíc můžu mít rw(x) přístup k jakémukoli adresáři hostitele bez problémů s typem souborového systému.
emil54

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 23:17
  Předmět: Re: MycoKey pod linuxem

po 15. října 2012 21:36 Tori napsal:
Ale v pohodě se dá nainstalovat i spustit ve virtuálních windows.

No jo, prubnout virtualbox mne vůbec nenapadlo. Zkusím pohledat, jestli ještě najdu v zálohách starej wxp disk a pohraju si s tim. Díky za nakopnutí Smile

A omlouvám se za off topic v tomhle vláknu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru