Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Je to tedy: |
A. Rosolovka mozkovitá? |
|
20% |
[ 2 ] |
B. Mozkovka rosolovitá? |
|
70% |
[ 7 ] |
C. Rosolovka listovitá? |
|
10% |
[ 1 ] |
D. Listovitka rosolovitá? |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 10 |
|
Autor |
Zpráva |
Aleš Vít Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pepa Čestný člen

|
Zaslal: út 21. února 2006 18:27 |
 |
|
Co k ní dodat? Snad jen to že je zařazena v Červené knize jako silně ohrožený druh a je v seznamu zvláště chráněných druhů v ČR..
Tvarem sice připomíná rosolkovité houby, ale ty patří do nižších stopkovýtrusných.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: út 21. února 2006 21:04 |
 |
|
Po odhlasování by mě tedy zajímalo, jestli jsi ji Aleši vytáhnul ze svého archívu nalezených hub. Já ji tedy ještě nenašel. Houba je to ale zajímavá.
Naposledy upravil Jurášek dne út 21. února 2006 21:07, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: út 21. února 2006 21:07 |
 |
|
Jo, ještě jsem chtěl dodat, že patří mezi dřevokazné houby a je vcelku dosti vzácná.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aleš Vít Čestný člen
|
Zaslal: út 21. února 2006 22:03 Předmět: ...k té vzácnosti... |
 |
|
...ano, je to můj snímek. A s radostí jsem ho sem mohl dát hlavně proto, že jsem využil lednové akce digilabu Škoda a nechal jsem si svůj myko-dia-archiv z doby mého předdigitálního fotografování naskenovat do digitální podoby. Napíšu o tom něco do fóra o fotografování...
(už je to tam)!
_________________ Aleš Vít |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 23. února 2006 0:48 |
 |
|
Už tu o ní bylo řečeno všechno, snad jen ještě, že roste vzácně, většinou ve skupinách na mrtvých kmenech a větvích listnáčů, někdy také jehličnanů.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aleš Vít Čestný člen
|
Zaslal: čt 23. února 2006 11:17 Předmět: Odpověď na: Osvěta-TH-07 |
 |
|
...vaše hlasování správně potvrzuje, že se jedná o chráněnou "Mozkovitku rosolovitou"...
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 23. února 2006 11:24 |
 |
|
TondoHoubo, nechceš ji vložit do Atlasu ??? Moc pěkná!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aleš Vít Čestný člen
|
Zaslal: pá 24. února 2006 10:08 Předmět: ...do atlasu... |
 |
|
...Bobe, jak už říkal sám "Já, král první" svému rádci "Atakdále" v pohádce "Byl jednou jeden král" - vraž to tam! Tedy, já bych to udělěl sám, ale v tom případě mi poraď, resp. naveď, jak na to? Když už jsem u toho, protože jsem pohodlný, mám doplňkový dotaz. Pokud už v atlasu existuje nějaký snímek druhu i s popisem autora (který si s ním dal práci) a já mám i svůj snímek toho samého, již tedy zpracovaného druhu, který bych chtěl do atlasu přidat, tak jestli ho tam a pokud to lze, tedy jak snímek poslat či umístit a případně za jakých dalších podmínek to má být?...
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 24. února 2006 10:27 |
 |
|
No, škoda, že se ptáš až tak pozdě, jistě nejsi jediný, kdo s tím má bojůvku. Postupně:
1. Poslal ti Lupo heslo umožňující se do Atlasu přihlásit?
2. Pokud to už v Atlase je ... pak je v Atlase i link do Atlasu diskuse, kde svoují fotku přidáš jako příspěvěk. Pokud ji chceš dát přímo do Atlasu, pak v tom svém příspěvku oslov autora listu v Atlasu a požádej ho o vložení či výměnu fotky. Ten kdo první houbu vložil je i jejím patronem a "adminem" tohoto druhu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aleš Vít Čestný člen
|
Zaslal: pá 24. února 2006 11:07 Předmět: Já to tedy beru, šéfe!... |
 |
|
...takhle nějak se ten film jmenoval, tuším. Já to taky beru, heslo jsem dostal, jen jsem k tomu potřeboval ještě impuls v podobě Tvé doplňkové informace. Pokusím se to realizovat, díky...
|
Návrat nahoru |
|
 |
|