Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Osvěta-TH-07
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Je to tedy:
A. Rosolovka mozkovitá?
20%
 20%  [ 2 ]
B. Mozkovka rosolovitá?
70%
 70%  [ 7 ]
C. Rosolovka listovitá?
10%
 10%  [ 1 ]
D. Listovitka rosolovitá?
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 10

Autor Zpráva
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 17:49
  Předmět: Osvěta-TH-07
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...to na snímku není "Kupička štěstí pro Chrobáka", jak by se mohlo na starším monitoru zdát, ale jedna celkem zřídkavá houba. V rámci anketních možných odpovědí, jsem si jednu neexistující možnost přibásnil, tak mě to promiňte. Mimo hlasování, které je anonymní, můžete o téhle houbě, pokud ji znáte, napsat dole i něco navíc. Nic na tom, že se odanonymizujete (to je krásný slovo) Razz . Ta houba si to zaslouží. Pak povím proč...

210.57 kB    
???
Osvěta-TH-07.jpg
   Osvěta-TH-07.jpg

Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 18:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co k ní dodat? Snad jen to že je zařazena v Červené knize jako silně ohrožený druh a je v seznamu zvláště chráněných druhů v ČR..
Tvarem sice připomíná rosolkovité houby, ale ty patří do nižších stopkovýtrusných.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jurášek

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 21:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po odhlasování by mě tedy zajímalo, jestli jsi ji Aleši vytáhnul ze svého archívu nalezených hub. Já ji tedy ještě nenašel. Houba je to ale zajímavá.

Naposledy upravil Jurášek dne út 21. února 2006 21:07, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jurášek

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 21:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, ještě jsem chtěl dodat, že patří mezi dřevokazné houby a je vcelku dosti vzácná.
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 22:03
  Předmět: ...k té vzácnosti...

...ano, je to můj snímek. A s radostí jsem ho sem mohl dát hlavně proto, že jsem využil lednové akce digilabu Škoda a nechal jsem si svůj myko-dia-archiv z doby mého předdigitálního fotografování naskenovat do digitální podoby. Napíšu o tom něco do fóra o fotografování...
(už je to tam)!

Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 23. února 2006 0:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už tu o ní bylo řečeno všechno, snad jen ještě, že roste vzácně, většinou ve skupinách na mrtvých kmenech a větvích listnáčů, někdy také jehličnanů.
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 23. února 2006 11:17
  Předmět: Odpověď na: Osvěta-TH-07

...vaše hlasování správně potvrzuje, že se jedná o chráněnou "Mozkovitku rosolovitou"...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 23. února 2006 11:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

TondoHoubo, nechceš ji vložit do Atlasu ??? Moc pěkná!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 24. února 2006 10:08
  Předmět: ...do atlasu...

...Bobe, jak už říkal sám "Já, král první" svému rádci "Atakdále" v pohádce "Byl jednou jeden král" - vraž to tam! Tedy, já bych to udělěl sám, ale v tom případě mi poraď, resp. naveď, jak na to? Když už jsem u toho, protože jsem pohodlný, mám doplňkový dotaz. Pokud už v atlasu existuje nějaký snímek druhu i s popisem autora (který si s ním dal práci) a já mám i svůj snímek toho samého, již tedy zpracovaného druhu, který bych chtěl do atlasu přidat, tak jestli ho tam a pokud to lze, tedy jak snímek poslat či umístit a případně za jakých dalších podmínek to má být?...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 24. února 2006 10:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, škoda, že se ptáš až tak pozdě, jistě nejsi jediný, kdo s tím má bojůvku. Postupně:

1. Poslal ti Lupo heslo umožňující se do Atlasu přihlásit?

2. Pokud to už v Atlase je ... pak je v Atlase i link do Atlasu diskuse, kde svoují fotku přidáš jako příspěvěk. Pokud ji chceš dát přímo do Atlasu, pak v tom svém příspěvku oslov autora listu v Atlasu a požádej ho o vložení či výměnu fotky. Ten kdo první houbu vložil je i jejím patronem a "adminem" tohoto druhu.
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 24. února 2006 11:07
  Předmět: Já to tedy beru, šéfe!...

...takhle nějak se ten film jmenoval, tuším. Já to taky beru, heslo jsem dostal, jen jsem k tomu potřeboval ještě impuls v podobě Tvé doplňkové informace. Pokusím se to realizovat, díky...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru