Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Spojení fotoaparátu s GPS
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
InKaso

PříspěvekZaslal: po 12. března. 2007 8:30
  Předmět: Spojení fotoaparátu s GPS
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zajímavá pomůcka pro ty, kdo nevědí kde si hoby nafotili.

http://www.novinky.cz/internet/hardware/nevite--kde-a-kdy-jste-fotili--sonyho-gps-privesek-vam-pomuze_111155_ahmqt.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 12. března. 2007 8:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Super - ale ještě by měli dopsat jak to funguje či nefunguje v lese Smile
flassch

PříspěvekZaslal: po 12. března. 2007 16:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Škoda jen ty peníze Confused . Ale alternativa funguje už teď. Stačí mít GPS a program Zoner photo studio professional. Stačí zapnout GPS a nastavit přesný čas na GPS a foťáku, zapnout zaznamenávání trasy na GPS a vyrazit. Potom stačí akorát připojit GPS a program sám podle času přiřadí k fotkám souřadnice. Dneska se zrovna chystám to vyzkoušet, tak uvidíme. Jen škoda, že ne všude je signál Crying or Very sad Někde v roklině mi to bude na "houby" Laughing a na nic Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
flassch

PříspěvekZaslal: ne 30. března. 2008 22:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Konečně jsem se k tomu dostal, takže připojím dva obrázečky z výpravy za kornicí otrubičnatou. Místo mi to našlo +- na metr přesně. Dole obrázek jak to vypadá v Zoneru při přiřazení na mapy.cz

70.57 kB    
kornice otrubičnatá, 29.3.2008
IMG_9672.jpg
   IMG_9672.jpg

121.75 kB    
Náhled na mapy.cz z programu Zoner photo
gps.jpg
   gps.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jaroslaf

PříspěvekZaslal: út 05. října 2010 19:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 30. března. 2008 21:12 flassch napsal:
Konečně jsem se k tomu dostal, takže připojím dva obrázečky z výpravy za kornicí otrubičnatou. Místo mi to našlo +- na metr přesně. Dole obrázek jak to vypadá v Zoneru při přiřazení na mapy.cz

mohu se optat, jakou konkrétní GPSku používáte?

Shodný dotaz i na ostatní. Nebo: co si myslíte o houbaření s GPS? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 05. října 2010 20:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, já to sice ještě nevyužívám, ale GPS mám objednanou a během tohoto týdne by mi měla dorazit. Předpokládal jsem, že ji budu využívat jen v případě nějakých vzácností, ale tohle zaznamenávání trasy a následné přiřazení GPS pozice k fotkám nezní špatně
Jaroslaf

PříspěvekZaslal: út 05. října 2010 20:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 05. října 2010 19:16 ram2007 napsal:
No, já to sice ještě nevyužívám, ale GPS mám objednanou a během tohoto týdne by mi měla dorazit. Předpokládal jsem, že ji budu využívat jen v případě nějakých vzácností, ale tohle zaznamenávání trasy a následné přiřazení GPS pozice k fotkám nezní špatně

Když mě by se líbila krabička s malým displejem, kterou hodím do batohu a ona si bude zaznamenavat trasu kudy jsem sel. Aktualne mi bude schopna ukazat nadmorskou vysku, svetove strany, aby me dokazala navest zpet k autu Smile) Kdyz bude nekde neco zajimaveho, aby bylo mozno do ni ulozit "point of interest". Doma pak propojim s pocitacem a na GoogleEarth se podivam na celou trasu kudy jsem sel, na vsechny oznacene body zajmu ktere si hezky pojmenuju a budou mi svitit v mape.

Dejte pak prosim vedet, jakou GPS si porizujete, jake mate ocekvani a po case i zkusenosti. Diky!
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 05. října 2010 20:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
Když mě by se líbila krabička s malým displejem, kterou hodím do batohu a ona si bude zaznamenavat trasu kudy jsem sel. Aktualne mi bude schopna ukazat nadmorskou vysku, svetove strany, aby me dokazala navest zpet k autu Smile) Kdyz bude nekde neco zajimaveho, aby bylo mozno do ni ulozit "point of interest". Doma pak propojim s pocitacem a na GoogleEarth se podivam na celou trasu kudy jsem sel, na vsechny oznacene body zajmu ktere si hezky pojmenuju a budou mi svitit v mape.

Dejte pak prosim vedet, jakou GPS si porizujete, jake mate ocekvani a po case i zkusenosti. Diky!

No já ti to můžu říct hned teď. Sice ji ještě nemám, ale před objednáním jsem si všechno pozjišťoval. Jde o Garmin eTrex h. Je to taková žlutá krabička, která si pamatuje trasu - nastavíš si tam v jakých časových intervalech má zapisovat souřadnice do paměti. Kompas tam je, aktuální nadmořskou výšku to zobrazuje také aktuální souřadnice a další blbůstky (ty ale asi nevyužiju Very Happy Mělo by to vydržet až 17 hodin - proto jsem jí dal přednost před dalšími podobnými (myslím z té levnější kategorie), které většinou vydrží míň. Jen teda displej je prakticky monochromatický, ale u takového přístroje mi nejde o žádných milion barev Very Happy
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 06. října 2010 1:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, ideální by byl GPS přijímač přímo propojený s foťákem. Ale to k některým modelům (ani na můj Canon 400D) neseženete, s takovým příslušenstvím zkrátka foťák nepočítal.

Druhou možností je GPS tracker, který zaznamenává trasu a čas, a pak je možné fotku podle jejího času synchronizovat s trackerem - kde zrovna v tu chvíli byl. Uvažuji o něčem takovém, uvítám zkušenosti.

Co tak koukám na ceny, tak slušný tracker s bluetooth stojí tak 1500 - 2000, což není až tak moc.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 06. října 2010 6:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

O GPS (= gdě proboha som?) již dlouho uvažuji, ale nechci tahat další krabici ... jaké máte zkušenosti s GPS v telefonech?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 06. října 2010 14:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím, řeším stejný problém. Někdy mě mrzí, že nejsem vlastníkem DSLR Nikon, ti můžou používat například tohle http://phottix.cz/fotoaparaty-prislusenstvi/geotagging-gps-moduly/gps-unit-nikon-gp-1.html

Pro Canon jsem zatím nic podobného nenašel. Tahat to v batohu asi moc nepůjde, jelikož by se snížila kvalita přijímaného signálu, která v lese už tak nestojí za moc.
pavka

PříspěvekZaslal: čt 07. října 2010 18:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 06. října 2010 5:48 Bob napsal:
O GPS (= gdě proboha som?) již dlouho uvažuji, ale nechci tahat další krabici ... jaké máte zkušenosti s GPS v telefonech?

Mám HTC Kaiser, v něm program Ozi explorer a na paměťové kartě turistické mapy. Program zaznamenává trasu, mohu zadávat tzv. waypointy (něco jako POI), zpátky k autu trefím pohodlně. Nedávno jsme v lese našli osamělou sazeničku bramboříku, za čtrnáct dní jsme šli zkontrolovat zda kvete, bez problému.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 07. října 2010 20:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dík
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 13. října 2010 19:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak dnes mi konečně dorazila ta navigace. Než bych se ale dostal do lesa, tak by byla skoro tma, tak jsem ji jen tak testoval tady po okolí. Je to perfektní věc. Když jsem si třeba uložil pozici nějakého stromu nebo čehokoliv, tak mě bezpečně dovedla zpátky (i když jsem byl třeba 10 kilometrů vzdálený autem) plus minus jeden dva metry. Už se těším až to otestuji v lese... Vybral jsem v té levnější cenové relaci Garmin eTrex H. Samozřejmě jsou i vymakanější kousky, ale tady u té se mi líbilo, že je docela levná, měla by mít velkou výdrž a nabízí takové ty základní funkce, které by měla navigace mít (nepotřebuju milion funkcí - stejně bych využíval jen dvě nebo tři Very Happy) Jen já blbec jsem myslel, že výrobce přihodí do balení i datový kabel, ale bohužel. Asi by je kabel za pár desítek korun u výrobku s cenou přes dva tisíce zruinoval Very Happy
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 13. října 2010 19:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem si dnes pořídil GPS logger Holux M-241. Nepotřebuji navigaci k orientaci, ale pouze zaznamenání GPS souřadnic k fotkám. Tak uvidíme.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru