Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
InKaso
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: po 12. března. 2007 8:39 |
 |
|
Super - ale ještě by měli dopsat jak to funguje či nefunguje v lese
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
flassch

|
Zaslal: po 12. března. 2007 16:45 |
 |
|
Škoda jen ty peníze . Ale alternativa funguje už teď. Stačí mít GPS a program Zoner photo studio professional. Stačí zapnout GPS a nastavit přesný čas na GPS a foťáku, zapnout zaznamenávání trasy na GPS a vyrazit. Potom stačí akorát připojit GPS a program sám podle času přiřadí k fotkám souřadnice. Dneska se zrovna chystám to vyzkoušet, tak uvidíme. Jen škoda, že ne všude je signál Někde v roklině mi to bude na "houby" a na nic
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
flassch

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslaf

Založen: 28. 09. 2010 Příspěvky: 31 Bydliště: Sedlec u Žebráku
|
Zaslal: út 05. října 2010 19:52 |
 |
|
ne 30. března. 2008 21:12 flassch napsal: |
Konečně jsem se k tomu dostal, takže připojím dva obrázečky z výpravy za kornicí otrubičnatou. Místo mi to našlo +- na metr přesně. Dole obrázek jak to vypadá v Zoneru při přiřazení na mapy.cz |
mohu se optat, jakou konkrétní GPSku používáte?
Shodný dotaz i na ostatní. Nebo: co si myslíte o houbaření s GPS? Díky
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 05. října 2010 20:16 |
 |
|
No, já to sice ještě nevyužívám, ale GPS mám objednanou a během tohoto týdne by mi měla dorazit. Předpokládal jsem, že ji budu využívat jen v případě nějakých vzácností, ale tohle zaznamenávání trasy a následné přiřazení GPS pozice k fotkám nezní špatně
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslaf

Založen: 28. 09. 2010 Příspěvky: 31 Bydliště: Sedlec u Žebráku
|
Zaslal: út 05. října 2010 20:32 |
 |
|
út 05. října 2010 19:16 ram2007 napsal: |
No, já to sice ještě nevyužívám, ale GPS mám objednanou a během tohoto týdne by mi měla dorazit. Předpokládal jsem, že ji budu využívat jen v případě nějakých vzácností, ale tohle zaznamenávání trasy a následné přiřazení GPS pozice k fotkám nezní špatně |
Když mě by se líbila krabička s malým displejem, kterou hodím do batohu a ona si bude zaznamenavat trasu kudy jsem sel. Aktualne mi bude schopna ukazat nadmorskou vysku, svetove strany, aby me dokazala navest zpet k autu ) Kdyz bude nekde neco zajimaveho, aby bylo mozno do ni ulozit "point of interest". Doma pak propojim s pocitacem a na GoogleEarth se podivam na celou trasu kudy jsem sel, na vsechny oznacene body zajmu ktere si hezky pojmenuju a budou mi svitit v mape.
Dejte pak prosim vedet, jakou GPS si porizujete, jake mate ocekvani a po case i zkusenosti. Diky!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: út 05. října 2010 20:51 |
 |
|
citace: |
Když mě by se líbila krabička s malým displejem, kterou hodím do batohu a ona si bude zaznamenavat trasu kudy jsem sel. Aktualne mi bude schopna ukazat nadmorskou vysku, svetove strany, aby me dokazala navest zpet k autu ) Kdyz bude nekde neco zajimaveho, aby bylo mozno do ni ulozit "point of interest". Doma pak propojim s pocitacem a na GoogleEarth se podivam na celou trasu kudy jsem sel, na vsechny oznacene body zajmu ktere si hezky pojmenuju a budou mi svitit v mape.
Dejte pak prosim vedet, jakou GPS si porizujete, jake mate ocekvani a po case i zkusenosti. Diky! |
No já ti to můžu říct hned teď. Sice ji ještě nemám, ale před objednáním jsem si všechno pozjišťoval. Jde o Garmin eTrex h. Je to taková žlutá krabička, která si pamatuje trasu - nastavíš si tam v jakých časových intervalech má zapisovat souřadnice do paměti. Kompas tam je, aktuální nadmořskou výšku to zobrazuje také aktuální souřadnice a další blbůstky (ty ale asi nevyužiju Mělo by to vydržet až 17 hodin - proto jsem jí dal přednost před dalšími podobnými (myslím z té levnější kategorie), které většinou vydrží míň. Jen teda displej je prakticky monochromatický, ale u takového přístroje mi nejde o žádných milion barev
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: st 06. října 2010 1:42 |
 |
|
No, ideální by byl GPS přijímač přímo propojený s foťákem. Ale to k některým modelům (ani na můj Canon 400D) neseženete, s takovým příslušenstvím zkrátka foťák nepočítal.
Druhou možností je GPS tracker, který zaznamenává trasu a čas, a pak je možné fotku podle jejího času synchronizovat s trackerem - kde zrovna v tu chvíli byl. Uvažuji o něčem takovém, uvítám zkušenosti.
Co tak koukám na ceny, tak slušný tracker s bluetooth stojí tak 1500 - 2000, což není až tak moc.
_________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 06. října 2010 6:48 |
 |
|
O GPS (= gdě proboha som?) již dlouho uvažuji, ale nechci tahat další krabici ... jaké máte zkušenosti s GPS v telefonech?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavka
|
Zaslal: čt 07. října 2010 18:06 |
 |
|
st 06. října 2010 5:48 Bob napsal: |
O GPS (= gdě proboha som?) již dlouho uvažuji, ale nechci tahat další krabici ... jaké máte zkušenosti s GPS v telefonech? |
Mám HTC Kaiser, v něm program Ozi explorer a na paměťové kartě turistické mapy. Program zaznamenává trasu, mohu zadávat tzv. waypointy (něco jako POI), zpátky k autu trefím pohodlně. Nedávno jsme v lese našli osamělou sazeničku bramboříku, za čtrnáct dní jsme šli zkontrolovat zda kvete, bez problému.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 07. října 2010 20:20 |
 |
|
Dík
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 13. října 2010 19:31 |
 |
|
Tak dnes mi konečně dorazila ta navigace. Než bych se ale dostal do lesa, tak by byla skoro tma, tak jsem ji jen tak testoval tady po okolí. Je to perfektní věc. Když jsem si třeba uložil pozici nějakého stromu nebo čehokoliv, tak mě bezpečně dovedla zpátky (i když jsem byl třeba 10 kilometrů vzdálený autem) plus minus jeden dva metry. Už se těším až to otestuji v lese... Vybral jsem v té levnější cenové relaci Garmin eTrex H. Samozřejmě jsou i vymakanější kousky, ale tady u té se mi líbilo, že je docela levná, měla by mít velkou výdrž a nabízí takové ty základní funkce, které by měla navigace mít (nepotřebuju milion funkcí - stejně bych využíval jen dvě nebo tři ) Jen já blbec jsem myslel, že výrobce přihodí do balení i datový kabel, ale bohužel. Asi by je kabel za pár desítek korun u výrobku s cenou přes dva tisíce zruinoval
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: st 13. října 2010 19:34 |
 |
|
Já jsem si dnes pořídil GPS logger Holux M-241. Nepotřebuji navigaci k orientaci, ale pouze zaznamenání GPS souřadnic k fotkám. Tak uvidíme.
_________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|