Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Shiitake
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: po 29. ledna 2007 10:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

29. ledna 07, 8:37 Bob napsal:
Proč nekvalitní ?!?!? Jako dokumentační fotografie mají plný počet bodů !!!

Díky Bobe,tak jsi mě taky potěšil.Já se nikdy focením moc nezabýval,až teď asi tak rok,co jsem objevil tyto stránky a taky nahouby.Neumím ani fotku zhodnotit jak je kvalitní.Max.tak ostrost.Ale učím se.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darask
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 27. listopadu 2007 17:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím všechny.
V úterý 20.11. přinesl pošťák bloky a v sobotu byla sklizeň. Teď bloky odpočívají v lebedírně (lebedí si)

185.99 kB    
shiitake.jpg
   shiitake.jpg
Horst

PříspěvekZaslal: út 27. listopadu 2007 20:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak si asi zase objednám, ať lonská ''lebedírna'' nezahálí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 28. listopadu 2007 9:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

paráda!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
manx

PříspěvekZaslal: po 03. prosince 2007 15:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nechávám si teď prorůstat špalky ale i sklenice v klimatisovaném boxu. Topí se v tom termostatem a je to umístěno v neobývané místnosti kde je okolní teplota podobná jako velku. Později to celé šoupnu do sklepa. Ve sklenicích jsou obohacené piliny, ty budou sloužit jao sadba ale i na výrobu bloků, podobnejch těm co se daj koupit.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Darask

PříspěvekZaslal: pá 14. prosince 2007 14:08
  Předmět: 2. vlna
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fotka ze začátku 2. vlny.

90.3 kB    
Shiitake2.jpg
   Shiitake2.jpg
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. prosince 2007 22:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hm...paráda Wink
Darask

PříspěvekZaslal: so 15. prosince 2007 17:02
  Předmět: Lentinus edodes - Houževnatec jedlý

2. sklizeň byla cca čtvrtinová, oproti 1. Rolling Eyes

131.64 kB    
Shiitake11.jpg
   Shiitake11.jpg

79.09 kB    
Shiitake9.jpg
   Shiitake9.jpg

85.8 kB    
Shiitake3.jpg
   Shiitake3.jpg
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 07. října 2008 21:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Letos jsem jako kovaný severočech navštívil Zahradu Čech,nešel jsem na buřta,nebo na burčák,poslouchat sjetý peruánce a El condor pasa,zaručeně v originále....ale kamarádova firma,u které pracuje měla předváděcí akci s technikou pro lesáky,kamarád mě upozornil na zajimavý stánek v pavilonu H firma Mycelium Wolf,párkrát tady její jméno padlo,myslím naposledy ohledně sadby vatovce,kromě klasiky mě zaujala sadba kotrče,dále límcovka obří....atd.vše substrát .žádné kolíčky,moc se mi líbily obrostlé bloky se shiitake,zkoušel jsem, kolíčky samozřejmě bez účinku.koupil jsem si 2 kostky substrátu kus po 140 kč,s patřičným vysvětlením prodávajícího a letákem jak na to.Doma jsem kostky vybalil a na jedné byl náznak malých houbiček ,druhá kostka nic,obě ale příjemně voněly náznak .že budou rodit v nejbližších dnech.Letmo přečetl návod a zkusil vlastní postup kostky položil na plechové tácy,uřízl 2 proklady .položil na ně kostku a do tácu nalil odstátou dešt'ovou vodu,tak ,aby se proklady nasákly vodou a položil v kuchyni na parapet,a stáhnul žaluzie na 50% a kostky orosil rozprašovačem,voda se zjevně držela v prohlubních na kostce a brzy vyschla,krusta byla podle mě moc tvrdá,celou kostku jsem napíchal jehlou na španěláky a rosil 2x denně .Houbičky povyrostly na 1kostce.na 2.kostce se objevili taky,po 2 dnech přišla stagnace i přes intenzivní rosení a klobouky začly praskat,,,,,sucho a pokles teploty citelně se ochladilo.Udělal jsem radikální řez,do kostek píchl 4 špejle a navlékl přes ně igelitový pytel 35x60cm,houby orosil zavřel 2 kolíčky na prádlo a nechal pracovat...miniaturní foliovník.Během 24 hodin zmizely u vyrostlých plodnic rozpraskané rýhy od sucha a obě kostky se obalily houbičkami,ty nejstarší velikost klobouku až 7 cm..při rosení 2x denně teplota v bytě 18-20C,ve minifoliáku samozřejmě vyšší,shiitake je určitě houba ,které svědčí velká vlhkost vzduchu ,na letáku uvádí až 90%.zatím jsem sklidil z obou kostek 0.80kg houbiček,jedna ještě rodí ,druhá už odpočívá....jsem spokojen

176.54 kB    
shiitake.jpg
   shiitake.jpg

130.11 kB    
shiitake1.JPG
   shiitake1.JPG

153.8 kB    
shiitake2.JPG
   shiitake2.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 09. října 2008 8:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý nápad s tím igelitem!
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: ne 19. října 2008 9:54
  Předmět: Houževnatec

07. října 08, 21:11 JETHRO napsal:
Letos jsem jako kovaný severočech navštívil Zahradu Čech,nešel jsem na buřta,nebo na burčák,poslouchat sjetý peruánce a El condor pasa,zaručeně v ori...

...no je to parádní.Já to dělám obdobně, jen jsem využil staré akvárko a přiklopím igelitem a rosím a rosím.....Mám je ve sklepě-cca 13°C.Z 1.vlny ze dvou šišek mi to dalo 1kg.Fotky jsou taky tady.Mirek
demien
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 26. listopadu 2008 9:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ja mam doma taky blok s shitake - momentalne si lebedi.
Napadlo me jestli neni skoda to po nejake te treti sklizni dat zkompostovat. Kdyby se vzali nejake sparene piliny, nebo treba nadrobno nasekanej jasanovej nebo brizovej spalek, promichalo se to s tim nakouskovanym blokem a zabalilo nekam do igelitu s hojnym rosenim mohlo by to prorust cele a plodit dale ne?
Ma s tim nekdo zkusenisti? Nejsem odbornik a rad si necham poradit.
Černá olga

PříspěvekZaslal: čt 27. listopadu 2008 18:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 07. října 2008 21:11 JETHRO napsal:
Letos jsem jako kovaný severočech navštívil Zahradu Čech,nešel jsem na buřta,nebo na burčák,poslouchat sjetý peruánce a El condor pasa,zaručeně v originále....ale kamarádova firma,u které pracuje měla předváděcí akci s technikou pro lesáky,kamarád mě upozornil na zajimavý stánek v pavilonu H firma Mycelium Wolf,párkrát tady její jméno padlo,myslím naposledy ohledně sadby vatovce,kromě klasiky mě zaujala sadba kotrče,dále límcovka obří....atd.vše substrát .žádné kolíčky,moc se mi líbily obrostlé bloky se shiitake,zkoušel jsem, kolíčky samozřejmě bez účinku.koupil jsem si 2 kostky substrátu kus po 140 kč,s patřičným vysvětlením prodávajícího a letákem jak na to.Doma jsem kostky vybalil a na jedné byl náznak malých houbiček ,druhá kostka nic,obě ale příjemně voněly náznak .že budou rodit v nejbližších dnech.Letmo přečetl návod a zkusil vlastní postup kostky položil na plechové tácy,uřízl 2 proklady .položil na ně kostku a do tácu nalil odstátou dešt'ovou vodu,tak ,aby se proklady nasákly vodou a položil v kuchyni na parapet,a stáhnul žaluzie na 50% a kostky orosil rozprašovačem,voda se zjevně držela v prohlubních na kostce a brzy vyschla,krusta byla podle mě moc tvrdá,celou kostku jsem napíchal jehlou na španěláky a rosil 2x denně .Houbičky povyrostly na 1kostce.na 2.kostce se objevili taky,po 2 dnech přišla stagnace i přes intenzivní rosení a klobouky začly praskat,,,,,sucho a pokles teploty citelně se ochladilo.Udělal jsem radikální řez,do kostek píchl 4 špejle a navlékl přes ně igelitový pytel 35x60cm,houby orosil zavřel 2 kolíčky na prádlo a nechal pracovat...miniaturní foliovník.Během 24 hodin zmizely u vyrostlých plodnic rozpraskané rýhy od sucha a obě kostky se obalily houbičkami,ty nejstarší velikost klobouku až 7 cm..při rosení 2x denně teplota v bytě 18-20C,ve minifoliáku samozřejmě vyšší,shiitake je určitě houba ,které svědčí velká vlhkost vzduchu ,na letáku uvádí až 90%.zatím jsem sklidil z obou kostek 0.80kg houbiček,jedna ještě rodí ,druhá už odpočívá....jsem spokojen

Mariana

PříspěvekZaslal: po 27. dubna 2009 15:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

12kg substrat shi-take

125.39 kB    
SDC11422.JPG
   SDC11422.JPG

158.46 kB    
SDC11417.JPG
   SDC11417.JPG

186.94 kB    
SDC11409.JPG
   SDC11409.JPG

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lada
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá 01. května 2009 10:22
  Předmět: jak na shii-take

kompletní přehled o pěstování hub je na stránkách:

http://napady.nevim.net/houby

http://www.volny.cz/myceliumwolf/siitake.htm
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru