Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby z Polska
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frashmaker

PříspěvekZaslal: ne 15. března. 2009 11:08
  Předmět: Houby z Polska
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

http://www.aukro.cz/item583296227_lesni_houby_na_zahrade_zive_podhoubi_totalni_hit.html Co si o tom myslíte? Mně to přijde docela lákavé, ale nevím zda tomu mám věřit.
JARIN

PříspěvekZaslal: ne 15. března. 2009 18:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no taky sem na to koukal ono asi proč ne ale osobně si myslím že výsledek je hodně nejistej Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
frashmaker

PříspěvekZaslal: ne 15. března. 2009 18:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Myslím, že název Polské Mykoryzowe sdružení je víc než jen záruka kvality. Ten název se mi fakt moc líbí. Ta cena není nijak závratná, takže do toho asi půjdu. Můžu se s Vámi příští rok podělit, kolik kontejnerů hub z jednoho pytlíčku vyroste Smile.
JARIN

PříspěvekZaslal: po 16. března. 2009 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak přeju hodně stěstí Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
supertrupik
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 21. března. 2009 9:41
  Předmět: Raději hotové mykorhizované stromky

Zdravím,

můj dojem z aukroakce je dost rozpačitý. Poláci jsou fušeři, stačí se podívat jak zlikvidovali české žampionárny jen díky uřednickým razítkům polské byrokracie.

Podhoubí Vám prodá každý, ale jestli se ujme a Vy opravdu začnete sklízet do 5ti let houby, to vám nezaručí nikdo.

Raději bych šel cestou pana Trávníčka (?) ze švýcarského výzkumu,
který začal v ČR prodávat naočkované stromky a má tady dokonce lanýžovou plantáž- už jde vidět "brylé". Firma se prezentovala pod názvem Mycoforest(?). Jak jsou na tom dnes nevím. Ale fůra jejich předem upravených a dnes zdravých stromků roste v českých lesích narozdíl od těch neupravených(od lesáků), které se většinou neujaly.

Mimo jiné, v posledním (15.3) Receptáři príma nápadů, tady tuto upravu stromků a rostlin začali aplikovat přes jetelové kořeny na povzbuzení růstu pelargonií a muškátů.(asi jiná firma)

Každý strom většinou má svoji mykózu, aby se ta vaše (houbařská za 500kč) ujala, je třeba nejdříve zabít tu nehoubařskou a umožnit podmínky života pro naočkované jedlé houby.

další info: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=600
http://www.sci.muni.cz/botany/mycology/ekolhub.htm ( je to tam někde dole a já to nečetl)

PS: vím o tom kulový, ale sleduju TV a poslouchám jaká je náročnost a problémy při kouzlení kolem toho všeho.
Myslím si, že podle PL návodu je to dost divný a příliš amatérský naivní. Zlodějina za 500kaček- můj subjektivní názor.

Kupte si raději ty semenáčky stromků nebo zajděte na podzim do lesa (na skutečné houby).
latifundistka
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 09. července 2009 11:55
  Předmět: podhoubí z polska

myslím,že se jedná o velmi dobře reklamě zpracovanou obchodní strategii,kdy z Vás vytáhnou pár stovek,což nikdo z kupujících ani nepocítí,ale v tom množství lidí kteří se chytnou na tento nesmysl se firma pěkně napakuje.Tato polská firma jsou pěkní podvodníci,jsou si jisti,že pro pár stovek se s nima nikdo soudit nebude.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru