Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Poradíte, co za knihu o houbách koupit synovi?
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
alikaa

PříspěvekZaslal: pá 07. srpen 2009 15:01
  Předmět: Poradíte, co za knihu o houbách koupit synovi?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám dotaz Wink

Poradíte mi, co za knížku o houbách koupit synovi (na podzim 7let) ? Která je Vaše favoritka? Z knihovny máme teď půjčenou Houby - Hagara,Antonín, Baier, která se mu líbí moc, tak o ní uvažujem pod stromek, ale ráda si nechám od Vás poradit Wink Tahle je sice hezká, ale systém řazení fotek a textu na přeskáčku mě teda celkem pruží a malému se špatně sleduje, která je jedlá a která ne Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 07. srpen 2009 16:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkusil bych asi VelAHub
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alikaa

PříspěvekZaslal: pá 07. srpen 2009 20:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, děkuji za tip. Omrkneme to v knihkupectví a napíšeme Ježíškovi Wink . Zatím má jen malý atlas hub - Nový atlas hub do kapsy - Pavol Škubla. Značně jetý neustálým čtením Laughing

Ta velká kniha Houby ho zaujala moc a dokonce zpaměti vylovil, že chřapáč pružný je u Škubly nejedlý a u HAB jedlý Rolling Eyes já žasnu, co všechno si pamatuje. Ještě sám nečte, je závislý na předčítání.

A neustále by nás tahal do lesa Laughing , což je sice fajn, ale já se strašně bojím těch potvor klíšťat Evil or Very Mad a pak taky toho, aby jsme nenašli moc hub, co mu nerozmluvím, že necháme radši v lese. On zatím poznává spíš obrázky než že by se snažil hledat typické znaky pro konkrétní houby. A já pak trnu, ať přežijeme houbovou polívku ve zdraví Rolling Eyes
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 08. srpen 2009 8:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 08. srpen 2009 9:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 07. srpen 2009 20:30 alikaa napsal:
...dokonce zpaměti vylovil, že chřapáč pružný je u Škubly nejedlý a u HAB jedlý Rolling Eyes

To je bohužel u atlasů hub celkem běžným jevem Smile
Lenochod

PříspěvekZaslal: so 08. srpen 2009 20:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
To je bohužel u atlasů hub celkem běžným jevem

Jeden z mých atlasů označuje líhu srostlou jako normálně jedlou.(Průvodce přírodou-Houby-Helmut a Renate Grünertovi)

Dva z mých atlasů označují Lepista irina jako čirůvku "violkovou" namísto správného "kosatcová".
Je to VelAHub a jsou to Houby- Ewald Gerhardt.Nevím teď ,jak to mají Houby od LH,VA,JB.
Tuto záměnu,pokud se nepletu,uváděly na pravou míru dnes již nefungující stránky Mykologie v Podkrkonoší.

Zde na webu byla zmíněna záměna rovetky pýchavkovité za rovetku cizopasnou.
alikaa

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 9:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak Velký atlas hub už je doma. Přinese ho Ježíšek, jestli do té doby navyměknu a nedám mu ho dřív Laughing , což s velkou pravděpodobností může nastat, jak se znám..

Myslím, že to je přesně to, co malý NUTNĚ potřebuje Laughing Laughing , tak ještě jednou díky za tip!!!
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 18:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tedy jestli se mohu přimluvit ... dal bych mu to hned ... schovávat do až do vánoc je skoro jako trest !!! Smile A navíc propásne sezónu !!! Wink
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 19:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jj....a k Vánocům koupit něco jinýho......třeba Atlas hub Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
alikaa

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 19:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 09. srpen 2009 18:35 Bob napsal:
Tedy jestli se mohu přimluvit ... dal bych mu to hned ... schovávat do až do vánoc je skoro jako trest !!! Smile A navíc propásne sezónu !!! Wink

Já se znám, já mu ho dřív dám. Teď usilovně "čte" každý den "Houby" od stejných autorů, ale ty budeme muset brzo do knihovny vrátit. A hodně by mě mrzelo, kdybych ho v tak hezkém zájmu nepodpořila. Že jo? Já bych mu koupila i ty, jen mě strašně vadí to číslování a komentáře na přeskáčku, to je u VeAHub daleko lepší a přehlednější.

Nejradši si listuje kolem smržů, kačenek a hub s lebkama Laughing
alikaa

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 19:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 09. srpen 2009 19:03 DavidusCZ napsal:
jj....a k Vánocům koupit něco jinýho......třeba Atlas hub Very Happy

To se ví, že pro změnu Atlas hub Laughing
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 7:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kupovat i Houby i Velahub nemá příliš smysl !!! Lze říci, že na minimálně 99% je zmiňovaný atlas Houby podmnožinou Velahubu !!! Wink
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 8:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 10. srpen 2009 7:31 Bob napsal:
Kupovat i Houby i Velahub nemá příliš smysl !!! Lze říci, že na minimálně 99% je zmiňovaný atlas Houby podmnožinou Velahubu !!! Wink

Mno, ale pokud máš na mysli knihu "Houby" od Reader's Digestu, pak si dovolím nesouhlasit...
Ve "Velahubu" je samozřejmě zobrazeno x-krát více druhů, ale v "Houbách" je zase plno zajímavého čtení okolo, navíc recepty na houbová jídla a zajímavé povídání p. Kluzáka "Houbařův rok"... já sám mám obě knihy a nelituji toho...
alikaa

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 18:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 10. srpen 2009 8:14 Sley napsal:
po 10. srpen 2009 7:31 Bob napsal:

Mno, ale pokud máš na mysli knihu "Houby" od Reader's Digestu, pak si dovolím nesouhlasit...
Ve "Velahubu" je samozřejmě zobrazeno x-krát více druhů, ale v "Houbách" je zase plno zajímavého čtení okolo, navíc recepty na houbová jídla a zajímavé povídání p. Kluzáka "Houbařův rok"... já sám mám obě knihy a nelituji toho...

Sleyi, psali jsme o knize Houby od stejných autorů, jako Velahub - Hagara, Antonín, Baier. Nejedná se o Houby od Reader's Digestu (které bych si ale ráda taky někdy prohlédla, jestli je nepotřebujeme - zatím byly všude zabalené Rolling Eyes ).
Horst

PříspěvekZaslal: st 12. srpen 2009 10:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám taky obě a nadšenější jsem z té od výběru (houbařův rok sem přečet stokrát), navíc v Makru k ní měli i malý kapesní atlásek, s dvojicemi zaměnitelných nejběžnějších hub a ten by se taky mohl hodit.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru