Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Liška, alke fialový klobouk?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jirka ZR
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 0:03
  Předmět: Liška, alke fialový klobouk?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Prosím o pomoc...Mám nekvalitní foták, tak mě to prosím omluvte...Je to liška...Ale byly tam samé takovéto, fialové klobouky, světlejší zespoda než normální lišky obecné, a robustnější(silnější třeně...celkově baculatější).Lokalita je u Žďáru nad Sázavou cca 600m.n.m., okraj smrkového mlází při cestě v mechu. Napadlo mě , že by to mohla být jen nějaká deformace lišky obecné...ale nevím.Díky

91.33 kB    
IMG_0390.JPG
   IMG_0390.JPG
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 2:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ale no toto?! Vždyť tam není nic vidět! Evil or Very Mad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 7:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Liška ametstová - konkrétně třeba v okolí Těchobuzi, kde jsem byl minulý týden, jich roste víc než lišek obecných. Místy je hojná, jinde nerostre vůbec.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka ZR
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omlouval jsem se za nekvalitní foťák..Omlouivám se ještě jednou..Mám obyč amatérský canon za 5000korun...fotky jsou hrozné...Ale díky.Zkusím fotit mobilem, toto je opravdu přišerné Sad
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 13:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mobilem to asi lepší nebude. Jde asi spíše o to lépe fotku zpracovat, je to nějaké malé a v nějakém bílém okolí ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
seekorka

PříspěvekZaslal: út 01. září 2009 21:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

vidim to na zmensovani jen vyrezu fotky, resp. oznaceni celeho objektu v malovani, pak zmenit velikost, cca 25% tak i tak. A tim padem je tam ten bilej, nevycentrovanej ram.
Fura lidi tak dela fotky. Protoze nevi, ze ta bila tam nepatri.

Jirko, urco by stacilo treba jen 50%. I oko neodbornika (moje Wink ) to oceni. Taky skoro nic nevidim.
A mobil nepomuze, to ten fotacek za 5000 je lepsi Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 02. září 2009 3:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Každý dělá, co umí..U mě by bylo asi nejlepší, zanechat focení hub a nechat můj aušusfoťák na focení momentek při rodinných oslavách Laughing Bohužel, dělám bakalářskou práci s tématem hub, a hodilo by se mě, kdyby mi někdo tu a tam někdy pohohl s určením Question Ale i tak, díky, budu se snažit, a omlouvám se, ještě jednou Embarassed Mám tu ještě asi 5 druhů, s čím bych chtěl pomoci (určit), tak ještě možná budu otravovat Embarassed Ale i už tedko, díky, jste hodní Wink ne jako na autorecenzích.cz apod Shocked
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 02. září 2009 7:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

rozhodně se nemáš za co omlouvat neb učení z nebe jak známo nepadají Wink Každopádně zkus na úpravu fotek freeware zvaný IrFan pro začatečníka naprostá paráda! Snadná instalace, je česky, je zadarmo, každý ho umí, a téměř intuitivně se ovládá Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 03. září 2009 17:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Též mohu doporučit FastStone Image Viewer. Irfan je takový divný na ovládání.

Fotky zmenši na 1024x768 nebo o něco menší velikost a ulož je v JPEG asi tak s 80% kvalitou. Limit pro upload je 200 kB, kdyby byla fotka moc velká, můžeš zkusit o něco menší kvalitu, raději než zmenšit velikost.

Pokud na fotce bude něco vidět, řada uživatelů ti s určením ráda pomůže. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru