Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Amatér Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
Založen: 15. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: st 07. října 2009 23:45 |
|
|
Jsou to vajíčka hmyzu, nejspíše bedlobytek (neplést s bedlodobytkem!), které napadají houby a líhnou se z toho "červi". Nic závadného na tom není, pouze další kvalitní zdroj proteinů.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Amatér Anonymní
|
Zaslal: čt 08. října 2009 19:24 Předmět: Díky |
|
|
Díky z info, proteiny ale budu čerpat jinde, asi jsem cíťa, ale přešla mě chuť
|
|
Návrat nahoru |
|
|
krtenek
|
Zaslal: pá 09. října 2009 19:03 |
|
|
To máš blbý. Červa v jablku sníš?
Jo a napadá mě...tuhle sem přepnul neuváženě na TV Barandov kde běžela nějaká úchylná americká soutěž - během 4 minut rozkousat a sníst pět živých žížal a jednoho červa. Sežrali to všichni tři, ale já skoro reklamoval večeři.
Když ty houby tepelně upravíš, tak se nemáš čeho bát. Přijde doba, kdy budeme papat pražený hmyz.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: pá 09. října 2009 21:55 |
|
|
Tak třeba já červa v jablku ani jiném ovoci nedám, snad kromě třešní a višní, kde se to nedá moc zkoumat. Ale v houbách prostě jsou, i když se vyberou ty zdravé, tak proč z toho dělat vědu.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Cori
Založen: 27. 10. 2008 Příspěvky: 36 Bydliště: Hodonínsko / Praha
|
Zaslal: pá 09. října 2009 22:11 |
|
|
Myslím, že zdroje tohoto typu proteinu jsou často k nalezení v běžně prodávaných potravinách - jak v čistě přírodní formě (často včetně křídel, nožiček apod.), tak semleté do výsledného produktu
Takže bych si s pár červy v houbách příliš hlavu nelámal a pouze bych si představil, co všechno se do potravin dostane ve velkovýrobnách. Hned by byly ty houby pro Tebe chuťově přitažlivější
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: pá 09. října 2009 22:29 |
|
|
Křídla a nožičky jsou zase vláknina!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: so 10. října 2009 9:02 |
|
|
pá 09. října 2009 22:11 Cori napsal: |
Myslím, že zdroje tohoto typu proteinu jsou často k nalezení v běžně prodávaných potravinách - jak v čistě přírodní formě (často včetně křídel, nožiček apod.), tak semleté do výsledného produktu |
Jj, zrovna nedávno jsem našel v housce zapečenýho brouka
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Amatér Anonymní
|
Zaslal: so 10. října 2009 9:30 Předmět: ok |
|
|
uznávám, že je to extrém a přesvědčili jste mě a jsem rád, protože za barákem na louce jich je hafo a je mi líto je tam nechat, doufám, že to nejsou muchomůrky zelené, když už jsme to takhle pořešili
PS: zajímavý ale je, že na mladé houbě, která má světlé lupeny, jsou ty vejce světlé a na tmavé s růžovohnědými lupeny jsou vejce úplně stejně tmavé, že by mimikry?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: so 10. října 2009 11:38 |
|
|
Nevím jestli mimikry, ale vajíčka mohou být poprášená od výtrusů.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Tuřín Čestný člen
|
Zaslal: so 10. října 2009 13:51 |
|
|
Dost možná vajíčka much z čeledi stlačenkovitých (Platypezidae) - larvy žijí v lupenech, hlavně pečárek, jsou takové placaté a ostnité, stejně tak potom puparia. Zajímavá skupina - patří sem taky ta památná Agathomyia wankowiczii, co dělá hálky v rourkách Ganoderma lipsiense.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|