Tak byl jsem se projít dolesa a nikdy jsem si nevšiml že tam rostou houby. Ale dneska kupodivu rostly. Vzal jsem si pár vzorků ale povedlo se mi identifikovat je jednu helmovku (ještě musím upřesnit), ale asi je to toto:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/ScsTA0R4s-QAdTHynQdFTQ
Pravděpodobně helmovka ředkvičková. Ale dávat sem na určení jen fotku lupenů v detailu, to je síla. Chce to vyfotit houbu svrchu, zespodu, ležící, popsat nejen stanoviště a plodnici, ale i vůni...
Pravidelné střídání lupenů s lupénky, v různém poměru, má řada rodů hub.
Ale dávat sem na určení jen fotku lupenů v detailu, to je síla.
Ale já jsem to nedával na určení, spíš mi šlo jen o ty lupeny. Fotku jsem sem nedal celou protože není moje a autora neznám (na původní fotce není autor uveden)
Otázka zněla:
Zajímalo by mě jestli to tak mají všechny helmovky nebo jen nějaká odrůda?
Nejsou na internetu nějaké stránky, kde bych mohl zjistit o jakou jde houbu podle těch lupenů? Teda u toho co jsem našel si nejsem jist.
Není-li fotka tvoje - nedávej ji sem jako přílohu, ale pouze jako odkaz - fotka odstraněna.
Pokud jde o určování dle lupenů ... to bude těžké ... tipnu, že bude vždy vyhovovat minimálně několik desítek druhů!!! ... je to až na vyjímky nemožné.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory