Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Albatrellus pes-caprae - Krásnopórka kozí noha
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kobera Václav

PříspěvekZaslal: ne 29. srpen 2010 9:10
  Předmět: Albatrellus pes-caprae - Krásnopórka kozí noha
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krásnopórka, která má velké póry, v mládí bílé. Rostla ve smíšeném lese borovice, smrk a buk.

196.44 kB    
27.8.2010 Slavice
kr.jpg
   kr.jpg

196.66 kB    
27.8.2010 Slavice
kr1.jpg
   kr1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 29. srpen 2010 10:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vynikající nález!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 29. srpen 2010 20:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Týden před Koberou Very Happy jsem jí našel taky a konečně hezké plodnice. Téměř každoročně vyrůstají na 2 místech ve studené smrčině na severním svahu. Skoro vždy jsou to ale okousané a nevzhlendé plodnice. Tyto byly první, co stály za fotku - bohužel to bylo foceno za příšerných světelných podmínek Confused

199.4 kB    
20.8.2010 SZ od Manětína
K1.jpg
   K1.jpg

179.81 kB    
20.8.2010 SZ od Manětína
K2.jpg
   K2.jpg

199.86 kB    
20.8.2010 SZ od Manětína
K3.jpg
   K3.jpg

81.58 kB    
20.8.2010 SZ od Manětína
K4.jpg
   K4.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZR
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 22. října 2011 22:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kozí noha roste pravidelně na 2 mých místech. Dneska tam opět byla. Co s ní mám dělat? Rozplýváte se nad nálezem, ale pro mne je to normální věc.
Stejně jako třeba slizák růžový anebo liška friesova, kozák šedozelenající - těch je místy mraky. Suchohřib cizopasný, lupenoporka červenožlutá-taky normální nálezy které očekávám.
Mám to nějak vysušit a někomu to poslat, nebo?
Fotit to nebudu, nesjem fotograf, neumím to a jen mě tady nadávali za kvalitu fotek, než by se spíš bavili o té houbě....
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 23. října 2011 12:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so října 22, 2011 10:45 pm JirkaZR napsal:
Mám to nějak vysušit a někomu to poslat, nebo?

Nejlepší je asi zjistit nějaký místní mykologický kroužek a členům to oznámit. Nebo to napsat například do fóra DAtlas k jednotlivým druhům, tj. toho a toho dne jsem tam a tam něšl tuto houbu, roste pravidelně ... atd. Pokud to tu objeví někdo, pro koho to bude užitečné, tak se ti ozve, a třeba někam vyrazíte, napíšete článek pro sborník ČMS či jinam ...

so října 22, 2011 10:45 pm JirkaZR napsal:
Fotit to nebudu, nesjem fotograf, neumím to a jen mě tady nadávali za kvalitu fotek, než by se spíš bavili o té houbě....

Fotit není potřeba, to je jen takový zvyk, pokud je určení jasné, pak stačí popis lokality, a něco o nálezu, ...
Za fotky ti tu jistě nikdo nenadával. Věřím, že mohla padnou nějaká neuctivá kritika, ale to je potřeba brát s rezervou, často to vyzní hůř než to bylo myšleno. Každopádně takové neuctivé příspěvky budou odstraňovány. Pokud víš o nějakém takové příspěvku, pošli komukoli z moderátorů URL adresu příspěvku a bude okamžitě odstraněn.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 02. září 2019 22:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mladší borová partie, borůvčí.

197.54 kB    
1. září 2019, Novohradsko, pohraničí, pod 700 m n. m.
SDIM4143_960.jpg
   SDIM4143_960.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru