Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kobera Václav
Založen: 10. 12. 2006 Příspěvky: 323 Bydliště: Slatiňany-Kunčí
|
Zaslal: ne 29. srpen 2010 9:10 Předmět: Albatrellus pes-caprae - Krásnopórka kozí noha |
|
|
Krásnopórka, která má velké póry, v mládí bílé. Rostla ve smíšeném lese borovice, smrk a buk.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Tuřín Čestný člen
|
Zaslal: ne 29. srpen 2010 10:17 |
|
|
Vynikající nález!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: ne 29. srpen 2010 20:00 |
|
|
Týden před Koberou jsem jí našel taky a konečně hezké plodnice. Téměř každoročně vyrůstají na 2 místech ve studené smrčině na severním svahu. Skoro vždy jsou to ale okousané a nevzhlendé plodnice. Tyto byly první, co stály za fotku - bohužel to bylo foceno za příšerných světelných podmínek
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JirkaZR Anonymní
|
Zaslal: so 22. října 2011 22:45 |
|
|
Kozí noha roste pravidelně na 2 mých místech. Dneska tam opět byla. Co s ní mám dělat? Rozplýváte se nad nálezem, ale pro mne je to normální věc.
Stejně jako třeba slizák růžový anebo liška friesova, kozák šedozelenající - těch je místy mraky. Suchohřib cizopasný, lupenoporka červenožlutá-taky normální nálezy které očekávám.
Mám to nějak vysušit a někomu to poslat, nebo?
Fotit to nebudu, nesjem fotograf, neumím to a jen mě tady nadávali za kvalitu fotek, než by se spíš bavili o té houbě....
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: ne 23. října 2011 12:39 |
|
|
so října 22, 2011 10:45 pm JirkaZR napsal: |
Mám to nějak vysušit a někomu to poslat, nebo? |
Nejlepší je asi zjistit nějaký místní mykologický kroužek a členům to oznámit. Nebo to napsat například do fóra DAtlas k jednotlivým druhům, tj. toho a toho dne jsem tam a tam něšl tuto houbu, roste pravidelně ... atd. Pokud to tu objeví někdo, pro koho to bude užitečné, tak se ti ozve, a třeba někam vyrazíte, napíšete článek pro sborník ČMS či jinam ...
so října 22, 2011 10:45 pm JirkaZR napsal: |
Fotit to nebudu, nesjem fotograf, neumím to a jen mě tady nadávali za kvalitu fotek, než by se spíš bavili o té houbě.... |
Fotit není potřeba, to je jen takový zvyk, pokud je určení jasné, pak stačí popis lokality, a něco o nálezu, ...
Za fotky ti tu jistě nikdo nenadával. Věřím, že mohla padnou nějaká neuctivá kritika, ale to je potřeba brát s rezervou, často to vyzní hůř než to bylo myšleno. Každopádně takové neuctivé příspěvky budou odstraňovány. Pokud víš o nějakém takové příspěvku, pošli komukoli z moderátorů URL adresu příspěvku a bude okamžitě odstraněn.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|