Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
PĚSTOVÁNÍ HUB DOMA
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
QNX

PříspěvekZaslal: st 25. srpen 2010 20:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tady je můj záhonek s hlívou Smile Nějak nestíhám sklízet.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 6:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

náááádhera!!! Vyfoť to prosím trochu z dálky, ať vidím ten porychtunk Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
planetahub

PříspěvekZaslal: so 28. srpen 2010 17:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hezkýýý, taky bych docela rád viděl jak to máš zařízené...
QNX

PříspěvekZaslal: po 06. září 2010 19:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Původně jsem udělal dvě řady špalků (osika). Poskládané z 30cm špalíků (tři řady). Spodní špalek je trochu zahrábnutý v zemi, tak 15cm. Do mezer jsem vkládal "kartonovou sadbu" a vršek zakryl igelitem, aby to nevyschlo ............... a pak se mi to v hlavě rozleželo a do prostoru jsem dal peletky ze slámy a pokropil je vodou. Vznikla tak asi 20cm vrstva substrátu a ten jsem naočkoval zrnkovou sadbou (planetahub Smile. No, ale těch 20cm se ukázalo jako moc velká vrstva. Pořádně se to zahřálo, takže jsem sadbu uvnitř asi zničil, ale hlíva z chladnějších částí se rychle rozlezla a celé to prorostla (včetně špalků). Tu folii bych tam už možná nedával. Další záhonek už jsem dělal jenom z položených špalků (bez očkování) a cca 10cm peletek. To už se nepřehřálo a prorostlo to také pěkně. Až to začne plodit tak pošlu fotku.

47.13 kB    
HlivaZahon2.JPG
   HlivaZahon2.JPG

MaLee

PříspěvekZaslal: út 15. března. 2011 13:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Francie
http://wonderaday.com/blog/1925/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2012 21:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Předminulou zimu jsem začal shánět bukové špalky. Do jara jsem jich měl půl kubíku. Pak jsem asi 4 dny povečerech sázel a nosil v igelitech do sklepa. Pak čekal asi tři měsíce. Pak začal sázet do země. Dva jsem daroval mamce ... no to bylo jásotu v telefonu, když jí to po roce začalo plodit Smile Více připíši až stahnu svoje fotky.

106.55 kB    
Stinné zákoutí v jedné mimoňské zahrádce
Hlivicka.jpg
   Hlivicka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: po 06. února 2012 15:07
  Předmět: Hlíva na zahradě
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky jsem ji naočkoval - 10 špalků břízy na zahrádce.

98.57 kB    
Rostla všude i na zemi kolem špalků-Listopad 2010
8.jpg
   8.jpg

96.04 kB    
První žně-listopad 2010
6.jpg
   6.jpg

143.76 kB    
červenec 2010
3 kopie.jpg
   3 kopie.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 7:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkně prorostlé!!! A koukám, že nejsem jediný, kdo si s doporučenou výškou špalku nědělá trable Smile)) ... u zdi se ti asi budou nedobře sklízet Wink
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 8:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak tady tak sleduju, tak hlíva není moc vybíravá. Myslíte, že by mohla růst i na meruňce? Tím myslím na pařezech meruňky. V sadech máme spoustu "osiřelých" pařezů, které většinou rozkládá troudnatec kopytovitý, ale kdyby se tam naočkovala hlíva, mohlo by to mít i užitek. Teda jen jestli by tam rostla. Máte s tím někdo zkušenosti?

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
planetahub

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 8:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Máš-li tam troudnatce (či jinou dřevokaznou krásku), pak hlívu ani nezkoušej - příliš velká konkurence Wink

P.S.: Obecně vzato je meruňka použitelná.

Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 9:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 07. února 2012 8:46 planetahub napsal:
Máš-li tam troudnatce (či jinou dřevokaznou krásku), pak hlívu ani nezkoušej - příliš velká konkurence Wink

P.S.: Obecně vzato je meruňka použitelná.

Jasně, na pařez, kde je troudnatc, bych hlívu nezkoušel. Myslel jsem ty pařezy, kde ještě není. Když seřežeme strom, tak tam v 99% případů troudnatec není a právě tohle jsem myslel. A jestli je hlíva na meruňce použitelná, určitě to zkusíme

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 17:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No předloni mi zbylo trochu sadby a tak jsem zkusil nestarý pařez jabloně. Šance jsem tomu dával nulové neb už samo vrtání ukázalo proč bylo dobře jsem jabloň porazil - hódně ztrouchnivělé. Světe div se, nejprve vyrazila outkovka chlupatá (tuším-li správně) a loni dokonce i malinká hlívička tož uvidí zda letos potvrdí své ambice a zaplodí pořádně či to bylo jen takové pípnutí sadby a nikoli pařezu.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 07. února 2012 19:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 07. února 2012 17:14 Bob napsal:
No předloni mi zbylo trochu sadby a tak jsem zkusil nestarý pařez jabloně. Šance jsem tomu dával nulové neb už samo vrtání ukázalo proč bylo dobře jsem jabloň porazil - hódně ztrouchnivělé. Světe div se, nejprve vyrazila outkovka chlupatá (tuším-li správně) a loni dokonce i malinká hlívička tož uvidí zda letos potvrdí své ambice a zaplodí pořádně či to bylo jen takové pípnutí sadby a nikoli pařezu.

Outkovka chlupatá mě nepřekvapuje, v sadech jí máme docela hodně, ať už na meruňkách, tak na jabloních. Ale tu hlívu bych tam ani moc nečekal. A i když je jabloň přeci jen z jiného rodu než meruňka a moc blízko k sobě nemají, tak jsi mě utvrdil v tom, že za pokus to stojí.

Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: po 13. února 2012 20:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

07. února 12, 7:43 Bob napsal:
Pěkně prorostlé!!! A koukám, že nejsem jediný, kdo si s doporučenou výškou špalku nědělá trable Smile)) ... u zdi se ti asi budou nedobře sklízet Wink

Bobe, špalky byly cca půlmetrové a ven jsem je nechal koukat cca 20-25cm.Místama klesla hlína, tak je to i víc.Jinak s místem jsem si moc vybírat nemohl, jsem rád za tenhle stinnej kousek.Taky mi tam běhá můj pesan, tak jsem musel i "plotit" Laughing .
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. února 2012 14:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já je mám tak asi 60 cm, a zakopané ca. ze dvou třetin.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
Strana 10 z 11

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru