Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
QNX
|
Zaslal: st 25. srpen 2010 20:54 |
|
|
Tady je můj záhonek s hlívou Nějak nestíhám sklízet.
_________________ Již dnes se máme lépe než zítra |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 26. srpen 2010 6:48 |
|
|
náááádhera!!! Vyfoť to prosím trochu z dálky, ať vidím ten porychtunk
|
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: so 28. srpen 2010 17:43 |
|
|
Hezkýýý, taky bych docela rád viděl jak to máš zařízené...
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
|
Návrat nahoru |
|
|
MaLee
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek Vondráček
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: út 07. února 2012 7:43 |
|
|
Pěkně prorostlé!!! A koukám, že nejsem jediný, kdo si s doporučenou výškou špalku nědělá trable )) ... u zdi se ti asi budou nedobře sklízet
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 07. února 2012 8:22 |
|
|
Jak tady tak sleduju, tak hlíva není moc vybíravá. Myslíte, že by mohla růst i na meruňce? Tím myslím na pařezech meruňky. V sadech máme spoustu "osiřelých" pařezů, které většinou rozkládá troudnatec kopytovitý, ale kdyby se tam naočkovala hlíva, mohlo by to mít i užitek. Teda jen jestli by tam rostla. Máte s tím někdo zkušenosti?
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út 07. února 2012 8:46 |
|
|
Máš-li tam troudnatce (či jinou dřevokaznou krásku), pak hlívu ani nezkoušej - příliš velká konkurence
P.S.: Obecně vzato je meruňka použitelná.
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: út 07. února 2012 9:04 |
|
|
út 07. února 2012 8:46 planetahub napsal: |
Máš-li tam troudnatce (či jinou dřevokaznou krásku), pak hlívu ani nezkoušej - příliš velká konkurence
P.S.: Obecně vzato je meruňka použitelná. |
Jasně, na pařez, kde je troudnatc, bych hlívu nezkoušel. Myslel jsem ty pařezy, kde ještě není. Když seřežeme strom, tak tam v 99% případů troudnatec není a právě tohle jsem myslel. A jestli je hlíva na meruňce použitelná, určitě to zkusíme
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: út 07. února 2012 17:14 |
|
|
No předloni mi zbylo trochu sadby a tak jsem zkusil nestarý pařez jabloně. Šance jsem tomu dával nulové neb už samo vrtání ukázalo proč bylo dobře jsem jabloň porazil - hódně ztrouchnivělé. Světe div se, nejprve vyrazila outkovka chlupatá (tuším-li správně) a loni dokonce i malinká hlívička tož uvidí zda letos potvrdí své ambice a zaplodí pořádně či to bylo jen takové pípnutí sadby a nikoli pařezu.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: út 07. února 2012 19:14 |
|
|
út 07. února 2012 17:14 Bob napsal: |
No předloni mi zbylo trochu sadby a tak jsem zkusil nestarý pařez jabloně. Šance jsem tomu dával nulové neb už samo vrtání ukázalo proč bylo dobře jsem jabloň porazil - hódně ztrouchnivělé. Světe div se, nejprve vyrazila outkovka chlupatá (tuším-li správně) a loni dokonce i malinká hlívička tož uvidí zda letos potvrdí své ambice a zaplodí pořádně či to bylo jen takové pípnutí sadby a nikoli pařezu. |
Outkovka chlupatá mě nepřekvapuje, v sadech jí máme docela hodně, ať už na meruňkách, tak na jabloních. Ale tu hlívu bych tam ani moc nečekal. A i když je jabloň přeci jen z jiného rodu než meruňka a moc blízko k sobě nemají, tak jsi mě utvrdil v tom, že za pokus to stojí.
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek Vondráček
|
Zaslal: po 13. února 2012 20:11 |
|
|
07. února 12, 7:43 Bob napsal: |
Pěkně prorostlé!!! A koukám, že nejsem jediný, kdo si s doporučenou výškou špalku nědělá trable )) ... u zdi se ti asi budou nedobře sklízet |
Bobe, špalky byly cca půlmetrové a ven jsem je nechal koukat cca 20-25cm.Místama klesla hlína, tak je to i víc.Jinak s místem jsem si moc vybírat nemohl, jsem rád za tenhle stinnej kousek.Taky mi tam běhá můj pesan, tak jsem musel i "plotit" .
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: út 14. února 2012 14:44 |
|
|
Já je mám tak asi 60 cm, a zakopané ca. ze dvou třetin.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|