Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
VÝZVA - Článek o problémech houbách a alkoholu
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 11. září 2010 3:36
  Předmět: VÝZVA - Článek o problémech houbách a alkoholu
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Rád bych napsal článek o otravách nebo potížích, které se vyskytují po požití hub a následném pití alkoholu. Známé jsou v tomto směru hnojníky inkoustový a třpytivý s antabusovým efektem, obsahující účinnou látku coprin. Rovněž byl uváděn hřib koloděj, s kterým ovšem můj pokus dopadl pozitivně pro alkohol - nic mi to neprovedlo.

Vyzývám tedy uživatele damyka, aby mi zaslali své negativní zkušenosti s kombinací hub a alkoholu. Uvítám co nejpodrobnější údaje:
- potíže, průběh
- počet osob, kolik z nich potíže mělo
- konzumované druhy hub
- množství a druhu alkoholu
Své příběhy zasílejte prosím na soukromou zprávu nebo na email radim@admins.cz.

Vynechte prosím stavy, kdy na vině bylo čistě obrovské množství zkonzumovaného alkoholu. Smile

Diskuze na toto téma zde již částečně probíhala (viz níže, mé oblíbené slovo zvýrazněno), samozřejmě se o své poznatky můžete podělit i zde na fóru.
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=6582&highlight=alkohol
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=5428&highlight=alkohol
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 15:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zatím jediný příspěvek Sad
Nebojte se, není to žádná ostuda!
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 21:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já se nebojím !!! Je to asi o tom že, ačkoliv alkohol "občas" Smile konzumuju, tak se mě nikdy nestalo, abych měl v souvislosti s požitím hub a alkoholu nějaký problém. Nejspíš byly houby dobře připraveny....ale i kdyby ne, a to už jsem taky párkrát viděl, tak je to věc hodně individuální. Rozhodně by bylo zajímavější kdyby se přihlásil někdo kdo nějaký problém měl.

Naposledy upravil Jirka Kohl dne út 14. září 2010 6:05, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 23:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak tak, já chci sebrat ty negativní zkušenosti, mně se nikdy z této kombinace nic nepřihodilo, a to jsem se cpal kdečím, včetně hnojníku obecného. Dával jsem si akorát bacha na skupinu hnojníku inkoustového.

Že by nikdo další problémy neměl? To se mi nechce věřit.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 14. září 2010 5:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
Že by nikdo další problémy neměl? To se mi nechce věřit.

No já bych se svěřil Very Happy Ale zatím mě nikdy žádný sebemenší při kombinaci hub a alkoholu nepotkal. Hnojník obecný jsem měl několikrát a není to špatná houba. Ale inkoustovému se teda raději vyhýbám a proto mě žádný koprinový syndrom zatím nepotkal Very Happy
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 15. září 2010 10:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já piju pivo na houbová jídla běžně, a nikdy mi nic nebylo. Je ovšem fakt, že jsem nikdy nezkoušel zapíjet pivem houby, o nichž se říká, že se na ně alkohol pít nemá (hnojník inkoustový by mě ani nenapadlo konzumovat a hřiba koloděje jsem v životě nenašel).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru