Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vlkodlak
Založen: 15. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: so 11. září 2010 3:36 Předmět: VÝZVA - Článek o problémech houbách a alkoholu |
|
|
Rád bych napsal článek o otravách nebo potížích, které se vyskytují po požití hub a následném pití alkoholu. Známé jsou v tomto směru hnojníky inkoustový a třpytivý s antabusovým efektem, obsahující účinnou látku coprin. Rovněž byl uváděn hřib koloděj, s kterým ovšem můj pokus dopadl pozitivně pro alkohol - nic mi to neprovedlo.
Vyzývám tedy uživatele damyka, aby mi zaslali své negativní zkušenosti s kombinací hub a alkoholu. Uvítám co nejpodrobnější údaje:
- potíže, průběh
- počet osob, kolik z nich potíže mělo
- konzumované druhy hub
- množství a druhu alkoholu
Své příběhy zasílejte prosím na soukromou zprávu nebo na email radim@admins.cz.
Vynechte prosím stavy, kdy na vině bylo čistě obrovské množství zkonzumovaného alkoholu.
Diskuze na toto téma zde již částečně probíhala (viz níže, mé oblíbené slovo zvýrazněno), samozřejmě se o své poznatky můžete podělit i zde na fóru.
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=6582&highlight=alkohol
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=5428&highlight=alkohol |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: po 13. září 2010 15:11 |
|
|
Zatím jediný příspěvek
Nebojte se, není to žádná ostuda! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: po 13. září 2010 21:33 |
|
|
Já se nebojím !!! Je to asi o tom že, ačkoliv alkohol "občas" konzumuju, tak se mě nikdy nestalo, abych měl v souvislosti s požitím hub a alkoholu nějaký problém. Nejspíš byly houby dobře připraveny....ale i kdyby ne, a to už jsem taky párkrát viděl, tak je to věc hodně individuální. Rozhodně by bylo zajímavější kdyby se přihlásil někdo kdo nějaký problém měl. _________________ Jirka Kohl
Naposledy upravil Jirka Kohl dne út 14. září 2010 6:05, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: po 13. září 2010 23:21 |
|
|
Tak tak, já chci sebrat ty negativní zkušenosti, mně se nikdy z této kombinace nic nepřihodilo, a to jsem se cpal kdečím, včetně hnojníku obecného. Dával jsem si akorát bacha na skupinu hnojníku inkoustového.
Že by nikdo další problémy neměl? To se mi nechce věřit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 14. září 2010 5:57 |
|
|
citace: |
Že by nikdo další problémy neměl? To se mi nechce věřit. |
No já bych se svěřil Ale zatím mě nikdy žádný sebemenší při kombinaci hub a alkoholu nepotkal. Hnojník obecný jsem měl několikrát a není to špatná houba. Ale inkoustovému se teda raději vyhýbám a proto mě žádný koprinový syndrom zatím nepotkal |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 15. září 2010 10:37 |
|
|
Já piju pivo na houbová jídla běžně, a nikdy mi nic nebylo. Je ovšem fakt, že jsem nikdy nezkoušel zapíjet pivem houby, o nichž se říká, že se na ně alkohol pít nemá (hnojník inkoustový by mě ani nenapadlo konzumovat a hřiba koloděje jsem v životě nenašel). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|