Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
prosba o radu (stročky a kotrč v kuchyni)
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
šklíba

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 21:49
  Předmět: prosba o radu (stročky a kotrč v kuchyni)
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Našly jsme dnes celkem dost stročků trubkovitých a menší kotrč kadeřavý. Můžete mi prosím poradit:

1. sušíte stročky vcelku, nebo pokrájené na menší části?

2. dají se použít stročky i kotrč dohromady v polévce? Nejedla jsem ještě ani jedny, tak aby se to spolu nebilo. Chci zkusit zdejší recept na dršťkovou s kotrčem, ale nebráním se lepším tipům. Smile
(pro případný recept - máme ještě kastrolek suchohřibů, kdyby bylo potřeba přidat do směsi)

Díky moc a pěkný večer přeji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 21:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

1. menší klidně v celku, větší klidně i na díly
2. z kotrče se nedá moc vymýšlet....dršťkovka je asi to nejlepší a s těmi stročky napůl by to mohlo být docela zajímavý.

JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 22:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

dělám klasického kubu,nebo stročky s pohankou ,cibulí a slaninou to je gustovní a nebo falešnou husí krev,,stročky na cibulce,,,
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 14. září 2010 5:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já pokud stročky nezkonzumuju ihned, tak je suším pokrájené na drobné kousíčky aby rychle uschnuly, pak je pomelu na prach a dávám je do houbového koření. Jsou dost výrazné takže pro tyto účely vhodné. S klasickým sušením zatím nemám zkušenosti.
šklíba

PříspěvekZaslal: út 14. září 2010 16:06
  Předmět: Re:
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jen pro info, jak to dopadlo: Stročků jsem dala jen pár (asi 8-10 na zhruba 1-1.5l vody), je lepší je nechat chvíli vařit samotné a pak teprve přihodit kotrč, neb jsou trochu tužší. Barva je spíš podobná guláši, ale inkoust to ještě neni. Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 8:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

toto je téma pro sekci kuchař a nebo pro téma stročkovec Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pirhula

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 10:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Stročkovec a v kuchyni ? Nemyslel si spíš stroček? Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 16:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Oh ano! pomotaly se mi touhy jídelní a fotografické Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Teri

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 20:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 23. září 2010 17:16 Bob napsal:
Laughing Oh ano! pomotaly se mi touhy jídelní a fotografické Wink

už jsem se chtěla zeptat, kde jich roste tolik, že je tam i baštíš Smile))
Labuťák

PříspěvekZaslal: út 28. září 2010 6:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kotrče jsem ještě nenašel Crying or Very sad ,ale stročky běžně suším,jenom je rozpůlím(kvůli nečistotám) a v zimě je s úspěchem cpu pod maso.Dělají krásnou tmavou omáčku.A když je jich hodně,udělám salát.viz Kuchař
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 28. září 2010 12:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 23. září 2010 9:52 Bob napsal:
toto je téma pro sekci kuchař a nebo pro téma stročkovec Wink

Bobe, tuto diskusi jsem zkopíroval do kuchařské sekce - můžeš tedy toto vlákno odsud smáznout?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru