Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
šklíba
Založen: 21. 08. 2010 Příspěvky: 26
|
Zaslal: po 13. září 2010 21:49 Předmět: prosba o radu (stročky a kotrč v kuchyni) |
|
|
Našly jsme dnes celkem dost stročků trubkovitých a menší kotrč kadeřavý. Můžete mi prosím poradit:
1. sušíte stročky vcelku, nebo pokrájené na menší části?
2. dají se použít stročky i kotrč dohromady v polévce? Nejedla jsem ještě ani jedny, tak aby se to spolu nebilo. Chci zkusit zdejší recept na dršťkovou s kotrčem, ale nebráním se lepším tipům.
(pro případný recept - máme ještě kastrolek suchohřibů, kdyby bylo potřeba přidat do směsi)
Díky moc a pěkný večer přeji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1961 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po 13. září 2010 21:58 |
|
|
1. menší klidně v celku, větší klidně i na díly
2. z kotrče se nedá moc vymýšlet....dršťkovka je asi to nejlepší a s těmi stročky napůl by to mohlo být docela zajímavý. _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: po 13. září 2010 22:48 |
|
|
dělám klasického kubu,nebo stročky s pohankou ,cibulí a slaninou to je gustovní a nebo falešnou husí krev,,stročky na cibulce,,, |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 14. září 2010 5:59 |
|
|
Já pokud stročky nezkonzumuju ihned, tak je suším pokrájené na drobné kousíčky aby rychle uschnuly, pak je pomelu na prach a dávám je do houbového koření. Jsou dost výrazné takže pro tyto účely vhodné. S klasickým sušením zatím nemám zkušenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
šklíba
Založen: 21. 08. 2010 Příspěvky: 26
|
Zaslal: út 14. září 2010 16:06 Předmět: Re: |
|
|
Jen pro info, jak to dopadlo: Stročků jsem dala jen pár (asi 8-10 na zhruba 1-1.5l vody), je lepší je nechat chvíli vařit samotné a pak teprve přihodit kotrč, neb jsou trochu tužší. Barva je spíš podobná guláši, ale inkoust to ještě neni. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 23. září 2010 8:52 |
|
|
toto je téma pro sekci kuchař a nebo pro téma stročkovec |
|
Návrat nahoru |
|
|
pirhula
Založen: 27. 03. 2009 Příspěvky: 85 Bydliště: Nezvěstice, Plzeň-jih
|
Zaslal: čt 23. září 2010 10:36 |
|
|
Stročkovec a v kuchyni ? Nemyslel si spíš stroček? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 23. září 2010 16:16 |
|
|
Oh ano! pomotaly se mi touhy jídelní a fotografické |
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: čt 23. září 2010 20:04 |
|
|
čt 23. září 2010 17:16 Bob napsal: |
Oh ano! pomotaly se mi touhy jídelní a fotografické |
už jsem se chtěla zeptat, kde jich roste tolik, že je tam i baštíš )) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Labuťák
Založen: 11. 03. 2008 Příspěvky: 94 Bydliště: Šumperk
|
Zaslal: út 28. září 2010 6:54 |
|
|
Kotrče jsem ještě nenašel ,ale stročky běžně suším,jenom je rozpůlím(kvůli nečistotám) a v zimě je s úspěchem cpu pod maso.Dělají krásnou tmavou omáčku.A když je jich hodně,udělám salát.viz Kuchař |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 28. září 2010 12:58 |
|
|
čt 23. září 2010 9:52 Bob napsal: |
toto je téma pro sekci kuchař a nebo pro téma stročkovec |
Bobe, tuto diskusi jsem zkopíroval do kuchařské sekce - můžeš tedy toto vlákno odsud smáznout? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Powered by
phpBB © phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2021, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2021, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin:
BoLuBol