Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
baku
Založen: 30. 06. 2009 Příspěvky: 8 Bydliště: Nové Strašecí
|
Zaslal: čt 23. září 2010 14:50 Předmět: Kyselý zápach při přípravě jídla |
|
|
Ahoj všem, prosím poradíte mi? Včera jsem byla v lese a našla jsem hřiby dutonohé. Jenže uplně žluté a o koušíček dál opačně hodně tmavohnědé. Ten žlutý je jen nějaký poddruh? Nenašla jsem, že by se dutonohý dal s něčím zaměnit. Bohužel nemám foto. A ptám se hlavně proto, že jsem dělala smaženici a houby voněly nakysle. Je tam i holubinka namodralá. Je to normální? Přiznám se. Tyto houby jsem dneska použila poprvé. Dlouho jsem je sbírala, ale vždy raději vyhodila. Jsem samouk a vždy se rozhoupávám a houby raději více sleduji a pořád pročítám záměny. Ale jsem si jistá že to jsou holubinky namodralé. Ale překvapuje mně ten zápach. Je to jako bych do nich přidala ocet. Pravda také je že jsem si je nakrájela včera večer a dnes po obědě připravila. Že by to bylo tím? Ale tak rychle se přece nezapaří, nebo jo? Byly v míse.
Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 23. září 2010 16:18 |
|
|
Opět asi téma do fóra Kuchař.
Pokud mi při přípravě jídla z hub přijde cokoli divné, okamžitě to bez ochutnávání vyhazuji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 23. září 2010 18:05 |
|
|
čt 23. září 2010 17:18 Bob napsal: |
Opět asi téma do fóra Kuchař.
|
Jistě. Můžeš to tam (nebo někdo z adminů) přesunout?
Jinak: Hřib dutonohý má sám o sobě mírně nakyslou chuť, proto se obecně doporučuje spíše do směsí, než připravovat z něj (nebo ze směsi, kde má převahu) samostatné jídlo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 23. září 2010 23:18 |
|
|
Hřib dutonohý má kromě klasické žlutohnědé až červenohnědé barvy vzácně i žlutou barvu klobouku. ( f. aureus ) Nacházím taky běžně obě formy poblíž sebe. Samostatné jídlo jsem si z něj ještě nepřipravoval, používám ho vždy do směsi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 24. září 2010 6:03 |
|
|
Přesunout to do Kuchaře nejde - jedině přepsat. Přesuneme to tedy k tématu druhu - tam to teké patří. |
|
Návrat nahoru |
|
|
baku
Založen: 30. 06. 2009 Příspěvky: 8 Bydliště: Nové Strašecí
|
Zaslal: ne 10. října 2010 21:57 |
|
|
Děkuji za Vaše odpovědi. Promiňte mi spoždění. Neměla jsem tam jen dutonohé, ale je pravda že převážně. Ale raději jsme to nejedli. Nu jsem pro příště poučená . Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: ne 10. října 2010 22:44 |
|
|
Hřib dutonohý je tak akorát dobrý na falešnou dršt'kovou jinak houba k ničemu,když dělám dršt'kovou nejdřív je pokrájím na nudličky povařím,sliju propláchnu a pak použiju do polévky tohle lze praktikovat iz přerostlými václavkami |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jiří Véle Čestný člen
Založen: 07. 11. 2005 Příspěvky: 708 Bydliště: Svárov
|
Zaslal: čt 04. listopadu 2010 19:10 |
|
|
Já z nich smažím řízky a mě osobně velmi chutnají. Jsou tak zvláštně kořenené. _________________ Jirka Véle |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Powered by
phpBB © phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2021, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2021, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin:
BoLuBol