Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bore
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: ne 26. června 2011 6:02 |
|
|
ne 26. června 2011 6:18 JETHRO napsal: |
tak už vyrazily.. |
Tak ty se povedly!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Michal Fokt
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: čt 21. června 2012 20:42 |
|
|
čt 21. června 2012 21:26 Roman Manak napsal: |
Zdejší sídliště je na koloděje docela vděčná lokalita, ale dnes jsem našel nádhernou skupinku, navíc záře zapadajícího slunce jim dodala výrazné syté zlatavé barvy. Rostly v trávě u paneláku, poblíž bříza (3 metry), o kousek dál (cca 10 metrů) mohutná lípa, tak těžko říct, se kterým stromem byla tato skupinka v mykorhize. Ale další plodnice na sídlišti rostou výhradně u lip |
Jo a ještě dodám svoji zkušenost s focením hub na sídlišti. Tohle byl zrovna typický příklad, kdy jsem kolem obletoval snad půl hodiny než jsem se rozhodl jak fotit. Tato skupinka rostla na rohu chodníku kousek od něj (asi 30 cm), takže ze dvou stran byl chodník, respektive takový ten obrubník, který byl na prvních fotkách, jež jsem udělal, víc než viditelný. Kromě toho auta stojící u silnice. Třetí stranu okupoval panelák, tak zase nic, na čtvrté straně taková betonová ohrádka s kytkama. Bylo to dost akční nafotit to bez těchto "okras" zvlášť když na mě koukalo z oken deset lidí Ale to jste určitě taky zažili, když jste někdy fotili "blbě umístěné" houby na sídlišti
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
|
Oťas
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: ne 09. září 2012 13:28 |
|
|
rybník Dasenský, duby
snímek přesouvám sem, pan Špinar mi potvrdil, že tyto plodničky nejsou kováře (které se na hrázi běžně vyskytují), ale koloděje
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: ne 09. září 2012 21:19 |
|
|
ne 09. září 2012 14:28 no-X napsal: |
rybník Dasenský, duby
snímek přesouvám sem, pan Špinar mi potvrdil, že tyto plodničky nejsou kováře (které se na hrázi běžně vyskytují), ale koloděje
|
No podle mě jsou tohle spíš mladé hřiby Le Galové.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: ne 09. září 2012 21:54 |
|
|
Byla tam skupinka těchto s kováři - různě promíchaná. Vzal jsem ze skupinky dva různé - jeden bez síťky s tmavší hlavou, druhý se síťkou a světlejší hlavou - verdikt byl takový, že bez síťky s tmavší hlavou byl kovář a ty, které přecházely do síťky a měly světlejší hlavu, byly koloděje. Dnes jsem kousek od toho místa našel jednoho 100% koloděje, už vzrostlého - ale toho jsem nefotil, byl ve vyšší trávě.
Legaliae jsem na té hrázi jednou našel, ale na opačném konci (navíc xanthoidní f. spinarii). Teoreticky by to tedy možné bylo, ale znamenalo by to, že na ploše cca 1,5 × 2 metry jsou a ve stejnou dobu vyrazily B. luridus, luridiformis i legaliae
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: ne 09. září 2012 22:03 |
|
|
ne 09. září 2012 22:54 no-X napsal: |
Byla tam skupinka těchto s kováři - různě promíchaná. Vzal jsem ze skupinky dva různé - jeden bez síťky s tmavší hlavou, druhý se síťkou a světlejší hlavou - verdikt byl takový, že bez síťky s tmavší hlavou byl kovář a ty, které přecházely do síťky a měly světlejší hlavu, byly koloděje. Dnes jsem kousek od toho místa našel jednoho 100% koloděje, už vzrostlého - ale toho jsem nefotil, byl ve vyšší trávě.
Legaliae jsem na té hrázi jednou našel, ale na opačném konci (navíc xanthoidní f. spinarii). Teoreticky by to tedy možné bylo, ale znamenalo by to, že na ploše cca 1,5 × 2 metry jsou a ve stejnou dobu vyrazily B. luridus, luridiformis i legaliae |
No ale i to je klidně možné, na hrázích mohou růst pospolu. Tohle by se na 100% vyřešilo jedině tak, že bys měl fotku této skupinky, jako dospělých plodnic.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: ne 09. září 2012 22:20 |
|
|
Tudy denně projde tolik lidí a houbařů, že tam nezůstávají ani hřiby medotrpké Budu to místo sledovat a pokud se tam zase něco objeví, vezmu to do poradny - víc toho asi nevymyslím.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|