Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: čt 27. ledna 2011 21:37 Předmět: Přesazujete? |
 |
|
Jelikož už jsem pár hub nafotil, tak bych se chtěl zeptat. Co vy na přesazování hub? Myslím tím, že si vezmete houbu, kterou chcete vyfotit, umístíte ji do jiného prostředí a pak ji tam cvaknete. Jste příznivci tohoto způsobu? Co si o tom myslíte? Přesazujete houby? _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 2:48 |
 |
|
Humus, kdo toto dělá, není můj kamarád. Maximálně akceptuji vyčištění zorného pole. Atlasovky jsou speciál, tam se musí něco vyrvat a okolí upravit. _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 8:41 |
 |
|
pá 28. ledna 2011 1:48 Vlkodlak napsal: |
Humus, kdo toto dělá, není můj kamarád. Maximálně akceptuji vyčištění zorného pole. Atlasovky jsou speciál, tam se musí něco vyrvat a okolí upravit. |
Super, jsem rád, že i někdo jiný má podobný názor na přesazování A co vy ostatní? _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 15:07 |
 |
|
Mě se to taky nelíbí, jakmile ty houby přesadíš, tak je to většinou poznat.... Podle mě, pokud houbu fotíš, tak bys na ni vůbec neměl sahat ) nevím u kterého druhu to bylo, ale Michal Mikšík na něčem zanechakl krásnej otisk celého prstu... no a uznej sám, že ta houby pak nevypadá přirozeně  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 20:12 |
 |
|
pá 28. ledna 2011 1:48 Vlkodlak napsal: |
Atlasovky jsou speciál, tam se musí něco vyrvat a okolí upravit. |
U tohoto se ještě zastavím - myslíš, že právě atlasovky jsou vhodné na "přesazování"? Já si právě u atlasovek myslím, že ty především by se neměly přesazovat. Jasně, je nadmíru žádoucí aby snímky v atlasu vypadaly pokud možno co nejlíp. Ale atlasy jsou tu od toho aby se podle nich ty houby daly třeba i identifikovat a podle mě je tam hodně důležité to prostředí - třeba jehličí těsně u třeně houby nebo mech a tak. A i když si člověk dá s přesazením záležet, tak přece jen tam nějaký ten detail opomene... _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 20:18 |
 |
|
pá 28. ledna 2011 14:07 Teri napsal: |
Mě se to taky nelíbí, jakmile ty houby přesadíš, tak je to většinou poznat.... Podle mě, pokud houbu fotíš, tak bys na ni vůbec neměl sahat ) nevím u kterého druhu to bylo, ale Michal Mikšík na něčem zanechakl krásnej otisk celého prstu... no a uznej sám, že ta houby pak nevypadá přirozeně  |
Jo, tak s tím otiskem prstu jsi mě pobavila. Třeba si ho chtěl poznačit V souvislosti s tímto se mi vybavuje jedna úsměvná historka - tuším, že jsem ji četl v rozhovoru s T. Papouškem ve Světě hub. Narazil na jednu houbu nádherně naaranžovanou až se mu nechtělo skoro věřit, že tak mohla vyrůst. Tak ji nafotil a pak si všiml, že je nabodnutá na špejli  _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 23:18 |
 |
|
Můj názor je, ať si to každý dělá jak chce, ale pokud houbu přesadil, ať to napíše, aby bylo jasné jestli na tom místě vyrostla a nebo ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
Zaslal: pá 28. ledna 2011 23:35 |
 |
|
Houby nepřesazuji a fotím v původním prostředí. Jediná vyjímka je, když by byla v takovém místě, že tam vyfotit nejde, ale to bych napsal, že je přesazená a odkud. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: so 29. ledna 2011 2:15 |
 |
|
Většinou nepřesazuji, ale někdy se člověk nevyhne výjimce. Např. roste-li houba u silnice, má se u focení nechat přejet? A potom, když už se ta houba vyjme, proč ji zasazovat? Vždyť se dá vyfotit i položená. A mimochodem, přesazením houby do stejného prostředí ničemu újma nevzniká, maximálně fotografovi samotnému, pokud je zastáncem dokumentace výhradně přírodou vytvořených kompozic. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: so 29. ledna 2011 13:45 |
 |
|
so ledna 29, 2011 1:15 am Martin Kříž napsal: |
... roste-li houba u silnice, má se u focení nechat přejet? ... |
Fotil jsem z asfaltky hrobenky (ty přesadit asi ani nejdou ), foťák musel být na silnici - když jelo auto chránil jsem foťák tělem, zalehl, nastavil kompozici, a zase auto, ... a tak ještě několikrát ... obvykle tu nic nejezdí, ale zrovna tenkrát...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|