Zaslal: ne 03. dubna 2011 23:04 Předmět: je to hlenka?
Dobrý večer,
mohli byste mi poradit, je-li to hlenka anebo něco jiného?
Lokalita: okolí Slatinic na Hané, údolí potoka, strom netuším (je tam spousta mrtvých bezů + tento druh, možná topol, ale bez listí to prostě nepoznám). Podloží podle geomapy tvoří slepence a sedimenty.
Těžko říct, z fotky toho moc vidět není. Asi spíše ne. Něco trochu podobného jsem předevčerem viděl a po delším přemýšlení mi z toho vyšla zaschlá žabí vajíčka .
Naposledy upravil mat60 dne po 04. dubna 2011 12:57, celkově upraveno 1 krát
...Něco trochu podobného jsem předevčerem viděl a po delším přemýšlení mi z toho vyšla zaschlá žabí vajíčka.
Sice jsem ještě neviděla žábu šplhat po kmeni metr nad zemí, ale v zájmu zachování rodu je možné všecko.
Napadlo mne, že z toho mizerného popisu se asi nebude dát nic poznat. Snad časem dám lepší - na těch mrtvých bezech tam rostlo pár jidášovo uší, tak je chci za nějaký čas zajet okouknout, jestli se nenamnožily (jestli tam ale ten prales ještě bude, vypadalo to celkem čerstvě prořezané).
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory