Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Klanus Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: ne 25. března. 2012 16:52 |
 |
|
Měla by to být bedla cibulonohá (někde se jí říká cibulkotřenná). Je to tropický druh, který se u nás vyskytuje jen v květináčích nebo třeba sklenících. Moc toho o její ekologii nevím, ale měl by to být mykorhizní druh, tudíž by měla fíkusu pomáhat než škodit
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: po 26. března. 2012 8:48 |
 |
|
Podle mě to cibulkotřenná není - ta by byla žlutá, ale tahle vypadá fialově. Každopádně je to něco z rodu Leucocoprinus.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: po 26. března. 2012 9:17 |
 |
|
po 26. března. 2012 8:48 Teri napsal: |
Podle mě to cibulkotřenná není - ta by byla žlutá, ale tahle vypadá fialově. Každopádně je to něco z rodu Leucocoprinus. |
Teri, taky jsem si toho všiml. Měla by být žlutější, ale jsou to dost nekvalitní fotografie, tudíž jde předpokládat, že jsou pořízené nějakým ne moc kvalitním fotoaparátem, který si posunul vyvážení bílé, tudíž, že barvy nejsou věrné
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po 26. března. 2012 10:33 |
 |
|
po 26. března. 2012 9:17 Roman Manak napsal: |
po 26. března. 2012 8:48 Teri napsal: |
Podle mě to cibulkotřenná není - ta by byla žlutá, ale tahle vypadá fialově. Každopádně je to něco z rodu Leucocoprinus. |
Teri, taky jsem si toho všiml. Měla by být žlutější, ale jsou to dost nekvalitní fotografie, tudíž jde předpokládat, že jsou pořízené nějakým ne moc kvalitním fotoaparátem, který si posunul vyvážení bílé, tudíž, že barvy nejsou věrné |
Jop, instantním foťákem na telefonu, čili nic moc. Nicméně, proč nad tím špekulujete, když to píšu v popisu, že jsou fialový?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po 26. března. 2012 10:37 |
 |
|
A když tak na to koukám, tak bílá posunutá nikam není... vypadají přesně takhle.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: po 26. března. 2012 12:43 |
 |
|
Leucocoprinus ianthinus ???
_________________ Velmi jednoduché je něco zkomplikovat, složité bývá něco zjednodušit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

|
Zaslal: po 26. března. 2012 13:29 |
 |
|
citace: |
Jop, instantním foťákem na telefonu, čili nic moc. Nicméně, proč nad tím špekulujete, když to píšu v popisu, že jsou fialový?  |
Týjo, já při čtení přeskočila řádek Možná by to mohl být i Leucocoprinus lilacinogranulosus
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klanus Anonymní
|
Zaslal: po 26. března. 2012 14:56 |
 |
|
No já si říkám, proč nad tím dumáte...
Takže se nemusím bát, že mi z toho fíkus zdechne jo? Vlastně to vypadá docela dobře.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

|
Zaslal: po 26. března. 2012 19:55 |
 |
|
Ahoj, tu kytku to rozhodně nezabije, právě naopak ji to může pomáhat... Ty houby předávají kytce živiny, které rozkládají a ona by pak měla líp prospívat
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klanus Anonymní
|
Zaslal: út 27. března. 2012 11:58 |
 |
|
OK. Nechávám to tam. Díkec borci
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Luke88 Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 28. května 2019 8:14 |
 |
|
V tomhle vláknu se o tom píše ... platí to i pro tvé květináčové houby.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|