Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
jaky druh hriba?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krakalek

PříspěvekZaslal: ne 25. srpen 2013 20:55
  Předmět: jaky druh hriba?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Minuly tyden jsem byl k nemu pri prochazce privolan kamaradem, ktery jej nalezl... bohuzel jsem mohl cvaknout jen tento pohled zdola, pak se mi vybil fotak a mobil jsem zapomnel doma Rolling Eyes

Jak je videt z fotky, na treni byla sitka, ktera uz pry ztmavla, jak na tren sahal. Reakce s Melzerem amyloidni, klobouk byl citronove zluty, zmena barev stejna jako u normalnich kolodeju, ktere opodal rostly. Nad rourkami byla cervena linka stejne jako u kolodeje a vytrusy taktez stejne. Rostl v dubohabrine.

Je to tedy kolodej prvosenkovy (nikdy jsem ho nevidel ani nenasel)? Cetl jsem, ze je velmi vzacny, ale kamarad tvrdi, ze ho tam nachazi vcelku pravidelne na ruznych mistech dost od sebe vzdalenych, coz mne trosku znejistelo... zadny jiny druh mne nenapada

Predem diky

174.81 kB    
kolodej prvosenkovy? Dubohabrina
02.JPG
   02.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 25. srpen 2013 22:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Byl bych pro, jiná možnost podle mě není Smile Pěkná houba.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
krakalek

PříspěvekZaslal: po 26. srpen 2013 20:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

diky za potvrzeni Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru