Zaslal: ne 25. srpen 2013 20:55 Předmět: jaky druh hriba?
Minuly tyden jsem byl k nemu pri prochazce privolan kamaradem, ktery jej nalezl... bohuzel jsem mohl cvaknout jen tento pohled zdola, pak se mi vybil fotak a mobil jsem zapomnel doma
Jak je videt z fotky, na treni byla sitka, ktera uz pry ztmavla, jak na tren sahal. Reakce s Melzerem amyloidni, klobouk byl citronove zluty, zmena barev stejna jako u normalnich kolodeju, ktere opodal rostly. Nad rourkami byla cervena linka stejne jako u kolodeje a vytrusy taktez stejne. Rostl v dubohabrine.
Je to tedy kolodej prvosenkovy (nikdy jsem ho nevidel ani nenasel)? Cetl jsem, ze je velmi vzacny, ale kamarad tvrdi, ze ho tam nachazi vcelku pravidelne na ruznych mistech dost od sebe vzdalenych, coz mne trosku znejistelo... zadny jiny druh mne nenapada
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory