Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Morchella conica - Smrž kuželovitý
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martincz

PříspěvekZaslal: so 07. dubna 2012 20:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky za rady. No pěkný fotoúlovky, takže uvidíme jestli se mi taky podaří tady něco postnout. Důležitý je asi vápenné podloží a správný stromy. Ta zmiňovaná Raduň jej ale vápenné podle všeho nemá... Ale taky se zaměřím na ty sádrovcové doly co tady nějaký máme.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Forrest Run

PříspěvekZaslal: so 07. dubna 2012 21:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 07. dubna 2012 21:33 martincz napsal:
Díky za rady. No pěkný fotoúlovky, takže uvidíme jestli se mi taky podaří tady něco postnout. Důležitý je asi vápenné podloží a správný stromy. Ta zmiňovaná Raduň jej ale vápenné podle všeho nemá... Ale taky se zaměřím na ty sádrovcové doly co tady nějaký máme.

Neboj Ty se ničeho....striktněji na vápenec jsou vázaný spíš kačenky a i těm stačí třeba jen letitá skládka se stavebním borčusem (stará omítka), ze který se uvolňuje organicky využitelněj vápník....případně na olivínovej čedič, v něm je taky určitej podíl Ča+ iontů.....nebo opuka, travetrin, aragonit,....smržouni se daj najít i na téměř neutrální půdě lužních lesů podyjí/podunají...i když na vápenci/křídě jich najdeš nejvíc!Smile
Zlom vaz, Draku!Smile

b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 07. dubna 2012 21:28
  Předmět: Re: Krasoví Krasafci ze fčera!:-)
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 07. dubna 2012 21:06 Forrest Run napsal:
Pod jasanama, na dně strmýho vápencovýho údolíčka, je nasazenejch hafo plodniček....na pár čtverečních metrech jsme jich zaregistrovali víc jak 30....

To je paráda, co bych za to dal. Já na ně nějak nemám štěstí. S kačenkama problém nemám (dnes jsem je byl opět zkontrolovat, jsou jich tam desítky v místě navážky po důlní činnosti), jednoho ucháče jsem tento týden už také potkal, jen ty smrže se nějak nedaří...
Míra

PříspěvekZaslal: čt 19. dubna 2012 21:21
  Předmět: Morchella conica - Smrž kuželovitý

Jeden fešák z minulého týdne. Habr, dub a jasan.

192.26 kB    
13.4.2012
Český kras
P4130160.JPG
   P4130160.JPG
Teri

PříspěvekZaslal: ne 21. dubna 2013 14:28

Tak nám na Pardubicku začínají regulérní houby. Asi šest plodniček nalezeno na okraji lesa ve stinném místě pod jasany a borovicemi kousek od Pardubic. Našla Světlana Flekrová Wink

167.34 kB    
21. 4. 2013 Pardubicko
04.jpg
   04.jpg
Forrest Run

PříspěvekZaslal: po 22. dubna 2013 6:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krasavéček!Smile
Počítám, že za pár dní vyskočej i okolo "Kódu 8"!Smile

JARIN

PříspěvekZaslal: čt 02. května 2013 15:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak mam letos další prvonález. Huráááá Laughing Jen doufám že jsem ho správně určil, ale upřímně je mi to fuk Razz Razz

173.78 kB    
2.5.2013 Šemnice. smíšený les (osika, bříza líska smrk jasan javor atd.)
New_IMG_4652.jpg
   New_IMG_4652.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2014 17:20

Tak jsem ani nečekal, že pár dní potom co jsem na titulní stranu damyka vyvěsil výzvu "Hurá na smrže", budu první kdo ji vyslyší....to je ale náhoda Laughing

172.34 kB    
11.3.2014 - okolí Kladna
smrze.jpg
   smrze.jpg

hanýžka

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2014 20:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Obdivuhodné, že v tom suchu vůbec něco roste a někdo je hledá. Já to zkoušela o víkendu a půda suchá na troud.
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2014 21:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Byly z velký části přikrytí listím a pod ním bylo relativně vlhko, ale jinak je to bída. Našel jsem je hned jak jsem vlez na lokalitu a pak už nic. Koukal jsem i po ucháčích, oranžovkách, ušíčkách - nikde nic. Navíc lokalita na ušíčka černé je komplet zničená takže jsem odcházel z lesa spíš zklamaný.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2014 8:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Předpokládám tedy, že jsi lovil "u šachty" ... S ušíčkama je to škoda, snad mají podhoubí hluboko a časem opět vyrazí. Rostou-li smrže ... to už by mohli být i kačenky, ne?! Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2014 9:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To by mohli, jenže když už je takový sucho u šachty, tak si ani nechci představit jaký sucho je asi na kačenkovišti Rolling Eyes
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2014 11:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Gratuluju k nálezu, to je skoro neuvěřitelný Smile Jestli to takhle s teplotami půjde dál, začnou za 2-3 týdny májovky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 13. března. 2014 11:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 12. března. 2014 8:43 Bob napsal:
Předpokládám tedy, že jsi lovil "u šachty" ... S ušíčkama je to škoda, snad mají podhoubí hluboko a časem opět vyrazí. Rostou-li smrže ... to už by mohli být i kačenky, ne?! Shocked

O víkendu jsem se byl v rychlosti podívat na jednom z mých "kačenkovišť", a i když je to v za normálních okolností docela vlhké lokalitě u rybníka, tak i tam je to aktuálně řádně suché. Při okraji jsem jich sice pod listím několik našel, ale zatím o velikosti jen o málo větší, než náprstek. Perou se s tím statečně, ale jestli nezaprší, mám obavy, že to půjde komplet do háje.
Forrest Run

PříspěvekZaslal: pá 14. března. 2014 8:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdo umí, umí!Smile Srdečná gratulka, Náčelníku!Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru