Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
martincz
|
Zaslal: so 07. dubna 2012 20:33 |
|
|
Díky za rady. No pěkný fotoúlovky, takže uvidíme jestli se mi taky podaří tady něco postnout. Důležitý je asi vápenné podloží a správný stromy. Ta zmiňovaná Raduň jej ale vápenné podle všeho nemá... Ale taky se zaměřím na ty sádrovcové doly co tady nějaký máme.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Forrest Run
Založen: 25. 01. 2011 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha 10-Zahradní Město
|
Zaslal: so 07. dubna 2012 21:04 |
|
|
so 07. dubna 2012 21:33 martincz napsal: |
Díky za rady. No pěkný fotoúlovky, takže uvidíme jestli se mi taky podaří tady něco postnout. Důležitý je asi vápenné podloží a správný stromy. Ta zmiňovaná Raduň jej ale vápenné podle všeho nemá... Ale taky se zaměřím na ty sádrovcové doly co tady nějaký máme. |
Neboj Ty se ničeho....striktněji na vápenec jsou vázaný spíš kačenky a i těm stačí třeba jen letitá skládka se stavebním borčusem (stará omítka), ze který se uvolňuje organicky využitelněj vápník....případně na olivínovej čedič, v něm je taky určitej podíl Ča+ iontů.....nebo opuka, travetrin, aragonit,....smržouni se daj najít i na téměř neutrální půdě lužních lesů podyjí/podunají...i když na vápenci/křídě jich najdeš nejvíc!
Zlom vaz, Draku!
_________________ "Náhoda přeje připraveným!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
Zaslal: so 07. dubna 2012 21:28 Předmět: Re: Krasoví Krasafci ze fčera!:-) |
|
|
so 07. dubna 2012 21:06 Forrest Run napsal: |
Pod jasanama, na dně strmýho vápencovýho údolíčka, je nasazenejch hafo plodniček....na pár čtverečních metrech jsme jich zaregistrovali víc jak 30.... |
To je paráda, co bych za to dal. Já na ně nějak nemám štěstí. S kačenkama problém nemám (dnes jsem je byl opět zkontrolovat, jsou jich tam desítky v místě navážky po důlní činnosti), jednoho ucháče jsem tento týden už také potkal, jen ty smrže se nějak nedaří...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Míra
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Forrest Run
|
Zaslal: po 22. dubna 2013 6:18 |
|
|
Krasavéček!
Počítám, že za pár dní vyskočej i okolo "Kódu 8"!
|
Návrat nahoru |
|
|
JARIN
Založen: 01. 05. 2008 Příspěvky: 578 Bydliště: Hroznětín okr. Karlovy vary
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
hanýžka
|
Zaslal: út 11. března. 2014 20:13 |
|
|
Obdivuhodné, že v tom suchu vůbec něco roste a někdo je hledá. Já to zkoušela o víkendu a půda suchá na troud.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: út 11. března. 2014 21:30 |
|
|
Byly z velký části přikrytí listím a pod ním bylo relativně vlhko, ale jinak je to bída. Našel jsem je hned jak jsem vlez na lokalitu a pak už nic. Koukal jsem i po ucháčích, oranžovkách, ušíčkách - nikde nic. Navíc lokalita na ušíčka černé je komplet zničená takže jsem odcházel z lesa spíš zklamaný.
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 12. března. 2014 8:43 |
|
|
Předpokládám tedy, že jsi lovil "u šachty" ... S ušíčkama je to škoda, snad mají podhoubí hluboko a časem opět vyrazí. Rostou-li smrže ... to už by mohli být i kačenky, ne?!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: st 12. března. 2014 9:14 |
|
|
To by mohli, jenže když už je takový sucho u šachty, tak si ani nechci představit jaký sucho je asi na kačenkovišti
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
no-X Čestný člen
|
Zaslal: st 12. března. 2014 11:23 |
|
|
Gratuluju k nálezu, to je skoro neuvěřitelný Jestli to takhle s teplotami půjde dál, začnou za 2-3 týdny májovky.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
Zaslal: čt 13. března. 2014 11:29 |
|
|
st 12. března. 2014 8:43 Bob napsal: |
Předpokládám tedy, že jsi lovil "u šachty" ... S ušíčkama je to škoda, snad mají podhoubí hluboko a časem opět vyrazí. Rostou-li smrže ... to už by mohli být i kačenky, ne?! |
O víkendu jsem se byl v rychlosti podívat na jednom z mých "kačenkovišť", a i když je to v za normálních okolností docela vlhké lokalitě u rybníka, tak i tam je to aktuálně řádně suché. Při okraji jsem jich sice pod listím několik našel, ale zatím o velikosti jen o málo větší, než náprstek. Perou se s tím statečně, ale jestli nezaprší, mám obavy, že to půjde komplet do háje.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Forrest Run
|
Zaslal: pá 14. března. 2014 8:05 |
|
|
Kdo umí, umí! Srdečná gratulka, Náčelníku!
|
Návrat nahoru |
|
|
|